Campioanele mondiale la 3×3 și un superstar al baschetului feminin din Franța vin la Raiffeisen Bank Bucharest Challenger, cel mai tare turneu de baschet 3×3 al verii în România

A șaptea ediție a turneului internațional de baschet 3×3 Raiffeisen Bank Bucharest Challenger va avea loc în zilele de 11 și 12 august în ParkLake Shopping Center și va reuni echipe de top din clasamentul mondial FIBA 3×3. 16 echipe din 12 țări, la masculin și opt echipe din șapte țări la feminin vor lupta pentru premii totale în valoare de 25.000 de dolari.

Finalistele turneului masculin vor obține calificarea în circuitul mondial FIBA 3×3 World Tour.

Turneul feminin este organizat în premieră în istoria competiției și a atras staruri ale baschetului internațional precum Emilie Gomis, vicecampioană olimpică și campioană europeană cu naționala de baschet a Franței, una dintre cele mai valoroase jucătoare din Hexagon în ultimul deceniu.

Ambele campioane mondiale în baschetul 3×3, Serbia, la masculin și Italia, la feminin vor fi prezente la București. Cele două echipe au cucerit medaliile de aur la FIBA 3×3 World Cup, care a avut loc în luna iunie în Filipine.

Atât în competiția masculină cât și în cea feminină, România va avea câte două reprezentante. Naționalele României, care se pregătesc pentru Campionatul European din septembrie, vor lua parte la eveniment alături de cele mai bine clasate echipe în circuitul național de baschet 3×3 Sport Arena Streetball, Rahova’s Finest la masculin și Agro Squad la feminin.

Cel mai bun jucător de baschet 3×3 din lume, Dusan Bulut, împreună cu echipa sa tradițională, Novi Sad Al Wahda, va participa pentru a patra oară la turneul de la București, unde deține două titluri.

Supremația celor de la Novi Sad, lideri în clasamentul mondial pe echipe, va fi amenințată de alte echipe de top din lume. În total, opt formații dintre primele 20 în FIBA 3×3 Team Rankings și patru dintre primele zece vor fi prezente la turneul care va avea loc în ParkLake Shopping Center.

Fanii sunt așteptați să susțină echipele românești din competiție, să se bucure de atmosfera specifică evenimentelor de baschet 3×3 care promovează sportul urban și să participe la numeroasele concursuri cu premii oferite de partenerii competiției, în timp ce majoretele de la Dracula’s Girls vor anima pauzele dintre meciuri.

Începând de vineri 10 august, se va desfășura și un turneu pentru copii și juniori sub 18 ani, “Baschet 3×3 în Sectorul 3”, organizat cu sprijinul Primăriei Sectorului 3. Pe lângă participarea la turneul care le este dedicat, copii vor avea ocazia să-i urmărească pe cei mai buni jucători din lume, prezenți în competiția profesionistă.

Raiffeisen Bank Bucharest Challenger este organizat de către Sport Arena Streetball în parteneriat cu ParkLake Shopping Center și Primăria Sectorului 3 și este susținut de către: Mastercard, NextEnergy, Nike, Sport Loft, Gatorade, Regina Maria, Pro FM, Pep&Pepper, Pegas, Horizon, Lego, World Class și Direcția pentru Sport și Tineret a Municipiului București.

 

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.