Campioana FIBA 3×3 WT vine la Raiffeisen Bank Bucharest Challenger

Campioana ediției 2015 a FIBA 3×3 World Tour, Novi Sad Al Wahda, se va număra printre echipele care vor ține capul de afiș la cea de-a cincea ediție a Raiffeisen Bank Bucharest Challenger, care va avea loc în zilele de 13-14 august în Piața Universității din București.

Cel mai bun jucător de baschet 3×3 din lume, Dușan Domovic Bulut, împreună cu echipa sa, Novi Sad Al Wahda, revine la București după ce s-a impus la ediția din 2013 și a terminat pe locul al treilea la ediția inaugurala, cea din 2012.

Marii rivali ai celor de la Novi Sad, slovenii de la Ljubljana, fac parte și ei din lista echipelor de World Tour care vor juca la Bucharest Challenger și sunt șanse mari ca fanii din România să vadă pe viu acest adevărat „El Clasico” din baschetul 3×3. Slovenii participă în premieră la turneu, însă sunt familiari cu locul de desfășurare, aici obținând medaliile de argint la Campionatele Europene de Baschet 3×3 din 2014.

În total, zece turnee de calificare își vor trimite câștigătoarele la Raiffeisen Bank Bucharest Challenger, dintre care cinci disputate pe teritoriul României în seria Raiffeisen Bank Challenger Tour.

Lista completă cu echipele participante va fi anunțată în curând.

Cele mai bune două echipe de la turneu se vor califica pentru FIBA 3×3 World Tour Debrecen, câștigătoarea urmând să fie recompensată cu un cec în valoare de 4000 de dolari în timp ce ocupanta locului doi va primi 1000 de dolari.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.