Bucharest Littles, mezini între uriași la Bucharest Challenger

Bucharest Littles, echipa care a câștigat categoria U23 la prima ediție de ligă europeană de baschet 3×3, Veranda 3×3 League by Fitbit, ia pulsul “greilor” la Bucharest Challenger.

Aflați în plin proces de tranziție între juniorat și competițiile Open ale seniorilor, foștii internaționali de juniori din echipele de 3×3 ale României sunt flămânzi după rezultate și experiență.  Alexandru Coconea, gemenii Ștefan-Daniel și Cristian Mainea și Luca Paraschiv se reunesc într-o formulă inedită, înainte de reunirea loturilor de primă Ligă 5×5, cu speranța că entuziasmul și prospețimea vor echilibra duelurile și vor reduce puțin diferența față de mult mai versații lor adversari.

Star player: Alexandru Coconea

Pivotul de 1,97 metri al Stelei CSM EximBank a avut o vară cât se poate de fierbinte: vine la Challenger direct de la Tallinn, din Estonia, de la Campionatul European U18 – divizia B. Acesta a fost al doilea turneu final consecutiv pentru Alex, având în vedere faptul că tânărul baschetbalist născut la Constanța a jucat la finalul lunii iulie și la Campionatul Mondial de baschet 3×3, U18, acolo unde naționala României s-a clasat pe locul 8.

Coconea completează, de altfel, jumătatea mai experimentată a echipei. Alături de Ștefan-Daniel Mainea, Alex are deja în CV o prezență la un turneu de categorie Challenger – spre deosebire de Cristian Mainea și Luca Paraschiv, care vor debuta amândoi în acest tip de concurs de nivel superior din baschetul 3×3.

Bucharest Littles își caută locul în peisajul baschetului 3×3 la nivel de seniori, astfel încât pentru ei, orice victorie ar reprezenta un bonus de încredere și motivație, iar publicul are un motiv în plus să susțină și să încurajeze tânăra generație, care are cele mai multe perspective de a reprezenta România în viitorul cel mai apropiat chiar și la Jocurile Olimpice.

Precedentele prezențe la Raiffeisen Bank Bucharest Challenger:  2016

Cel mai bun rezultat: locul 12 – 2016

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.