Baschet, recorduri, vedete si o lansare de carte

Primul turneu din 2012 de la Sport Arena Streetball a avut de toate. Ploaie, recorduri, vedete, o lansare de carte plus meciuri pe muchie de cutit, in special la categoria plus 18 ani, cea care la finalul acestui sezon ne va oferi reprezentanta Romaniei la FIBA World Tour Madrid, cu posiblitatea de calificare pentru finala mondiala de la Miami, vizita a organizatorilor campionatului mondial de 3 la 3 de la Atena.

 

Chiar daca ploaia nu s-a oprit decat rareori pe parcursul weekendului, baschetul nu s-a oprit aproape deloc de-a lungul celor trei zile.

Sala sporturilor Politehnica, aflata langa terenurile Sport Arena s-a dovedit uneori neincapatoare pentru fanii care urmareau cele patru meciuri care se jucau simultan si cu siguranta au avut ce vedea.

S-a inregistrat un numar record in istoria turneului, 108 echipe participante la categoria plus 18 ani.  Lupta pentru marele premiu din acest an, posibilitatea de a reprezenta Romania la FIBA 3×3 World Tour, se anunta astfel extrem de disputata.

Ironic sau nu, echipa castigatoare la masculin plus 18 a fost Ironie Fina, alcatuita din divizionarii A, Dani Popescu (BCM Pitesti) si Catalin Vlaicu (CS Giurgiu), alaturi de Hristu Sapera, antrenorul echipei CSM Bucuresti si de Mihai Bordei, jucatori in divizia secunda din Romania.

 

Stelea a facut spectacol la meciul vedetelor

Bogdan Stelea (vezi interviu), fostul portar al echipei nationale de fotbal a Romaniei, si-a demonstrat din plin calitatile de baschetbalist intr-un meci demonstrativ la Sport Arena Streetball.

Altadata responsabil cu parade de exceptie in postura de inger pazitor al portii nationalei la campionate europene si mondiale, Stelea a avut un rol total opus in meciul vedetelor de la Sport Arena Streetball, acela de marcator pur-sange.

“Arnold” a marcat cos dupa cos pentru echipa din care au mai facut parte Virgil Stanescu (vezi interviu), fostul capitan al nationalei de baschet a Romaniei si Hristu Sapera (vezi interviu), cel mai tanar antrenor din Divizia A de baschet masculin.

Meciul a fost arbitrat de catre Ciprian Sora (vezi interviu), fost campion mondial de thai box si campion european de kick box.

De partea cealalta s-a aflat o echipa a legendelor baschetului romanesc alcatuita din Svetlana Dragusin, Sandu Vinereanu si Valentin Pogonaru (vezi interviu), alaturi de care s-a aflat si Stefan Sandulache (vezi interviu), unul dintre vechii prieteni ai Sport Arena Streetball si secretarul general al Agentiei Nationale pentru Tineret si Sport.

 

Pitbull Atodiresei, membru al familiei Sport Arena

In acest weekend am cooptat in marea familie Sport Arena inca un membru, luptatorul K1 Ionut “Pitbull” Atodiresei (vezi interviu) , care ne-a aratat ca poate oricand sa faca parte dintr-o echipa de baschet si chiar ne-a dezvaluit ca ocazional practica acest sport alaturi de prietenii sai.

 

 

Nationala feminina U18, pregatire pentru mondiale

Nationala feminina a Romaniei la categoria U18 ani, care se pregateste pentru Campionatele Mondiale de baschet 3×3 pentru junioare, a participat la Sport Arena Streetball.

Lotul antrenat de Svetlana Dragusin, fosta mare glorie din nationala Romaniei, a fost impartite in doua echipe care au ajuns in cele din urma sa se dueleze in finala. Bianca Blanaru, Hanna Demeter, Izabella Lovasz, Alexandra Dumitrache, adica echipa ”Chicas mas bellas” s-a impus in fata celor de la ”Asta la vista baby”, adica Vanesa Lache, Iulia Raileanu, Denisa Molnar.

“Potrivit regulamentului FIBA pentru baschetul 3×3, o echipa care participa la Campionatul Mondial trebuie sa joace la cel putin un turneu aprobat FIBA inainte de competitia care va avea loc in Spania. Astfel ca am ales Sport Arena Streetball, care din acest an face parte din FIBA World Tour”, a declarat Svetlana Dragusin (vezi interviu).

 

Slamdunk.ro – cartea

Inaintea fazelor finale ale competitiei a avut loc unul dintre cele mai asteptate evenimente ale weekend-ului, lansarea cartii “Slamdunk.ro”, scrisa de Alin Savu, singurul baschetbalist roman selectionat de doua ori in Echipa Europei.

Cartea, aparuta cu sprijinul Primariei Sectorului 6 si a Centrului Cultural European Sector 6, a fost prefatata de primarul Cristian Poteras, de scriitorul Radu Paraschivescu si de psihologul Silviu Mladin.

La lansare au fost prezente glorii ale baschetului romanesc masculin si feminin, precum si unul dintre cei mai buni jucatori romani de handbal din istorie, Stefan Birtalan.

 

Sport Arena, exemplu pentru Mondiale

Turneul 1 al Sport Arena Streetball 2012 a fost monitorizat cu atentie de catre doi reprezentanti ai Federatiei de Baschet din Grecia, tara care va gazdui in luna august Campionatele Mondial de Baschet 3×3 pentru seniori si senioare.

Turneul de la Bucuresti va servi drept model, din punct de vedere organizatoric si logistic pentru importanta competitie mondiala, Sport Arena Streetball fiind considerat de catre Federatia Internationala de Baschet (FIBA) unul dintre pilonii dezvoltarii acestui sport in Romania.

 

Turneul 2 al Sport Arena Streetball va avea loc intre 8 si 10 iunie. Inscrierile vor incepe luni 4 iunie, ora 15.00.

Pana atunci viseaza, joaca si traieste baschet alaturi de Sport Arena Streetball si fiti alaturi de noi pe site-ul www.3la3.ro si pe pagina de Facebook, www.facebook.com/sportarenastreetball.com unde veti gasi galerii foto si video si puteti fii in permanenta legatura cu noi. 

CASTIGATORII SPORT ARENA STREETBALL 2012 – TURNEUL 1:

+35 ani masculin: Mozzart (Bogdan Amariucai, Mihai Iosif, Cristian Savuica, Jovan Cirovic)

+18 ani feminin: Pufosheniile Brenntag (Svetlana Dragusin, Andreea Romina Filip, Ana-Cristina Anutei, Marta Fodor)

+18 ani masculin: Ironie fina (Dani Popescu, Catalin Vlaicu, Hristu Sapera, Mihai Bordei)

-18 feminin: Chicas mas bellas (Bianca Blanaru, Hanna Demeter, Alexandra Dumitrache, Lovasz Izabela)

-18 masculin: Macelarii (Catalin Staicu, Emanuel Pena, Vlad Stoicoviciu, Radu Morariu)

-14 masculin: We got balls (Adnan Zanbouah, Rares Craciunescu, Marian Otoiu, Stefan Birloveanu)

-14 feminin: Suricate (Gabriela Brudea, Claudia Dinu, Raluca Mihai, Alina Bucur)

Citește și: