Baschet în Deltă! Școala Veche a plecat cu juvelnicul plin de la Tulcea Street Play

Nu e o poveste pescărească. Școala Veche, adică naționala de baschet 3×3 a României în versiunea 2017, a cucerit titlul la categoria Open Masculin la Tulcea Street Play după două meciuri dramatice în semifinale, cu marea rivală Rahova’s Finest și în finală cu Playball.

Băieții de la Școala Veche au fost conduși în ambele meciuri, chiar la șase puncte în semifinale, dar au reușit de fiecare dată să revină spectaculos, să împingă duelurile în repriza suplimentară și, în cele din urmă, să plece acasă cu juvelnicul plin, adică marele premiu în valoare de 3000 de lei.

Ei și-au luat o binemeritată revanșă după ce rivalii de la Rahova’s Finest cuceriseră primele trei turnee din circuit, Politehnica, Iași și Suceava.

Pentru două zile, în Piața Civică din Tulcea, sunetul mingii de baschet și al muzicii care acompaniază non-stop turneele de streetball au creat atmosfera perfectă pentru participanții de toate vârstele dar și pentru spectatorii care și-au exersat abilitățile de a arunca la coș în numeroase concursuri.

Fetele de la Agro Squad, componentele echipei Agronomia București au câștigat categoria Open Feminin, categoriile de juniori au fost dominate de către echipele din Tulcea și Constanța, în timp ce la veterani, peste 35 de ani, s-au impus Leii București.

Evenimentul a adunat la start peste 200 de jucători din toată țara și a promovat în Tulcea baschetul 3×3, noua disciplină olimpică precum și ideea de sport și mișcare în aer liber. De asemenea, cu sprijinul partenerului Pegas a fost premiată excelența în sport. Adelina Bostangiu, o înotătoare în vârstă de 11 ani din Tulcea, cu multiple victorii în concursurile naționale, a primit pentru performanțele sale o bicicletă Pegas.

Tulcea Street Play, un turneu marca Sport Arena Streetball a fost organizat de Asociația Terra Semper Fidelis cu sprijinul Primăriei Municipiului Tulcea și al Direcției pentru Sport și Tineret Tulcea și a fost susținut de Stirom, Clubul Sportiv Deceneu, Ciuc Radler, Alpromt, Hesperis Group, Ferma Stoian și Radio Constanța.

Circuitul național Sport Arena Streetball este susținut de Raiffeisen Bank, Nike, Fitbit, Gatorade, Pegas, Ideal Board Games. Powered by Kiss FM.

 

 

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.