Andra Haas și Alin Spahiu, cel mai bine clasați jucători români în FIBA 3×3 World Rankings

FIBA 3×3 a publicat pe site-ul oficial lista cu cei mai buni jucători de baschet 3×3 din fiecare țară, potrivit FIBA 3×3 World Rankings, iar Andra Haas, la open feminin, respectiv Alin Spahiu la open masculin, ocupă cele mai bune poziții dintre jucătorii români.

Andra Haas se află pe locul 82 în lume la feminin, după ce anul trecut a fost jucătoarea cu cele mai multe participări în circuitul național Sport Arena Streetball și a făcut parte din naționala de baschet 3×3 a României, care a participat la FIBA 3×3 Europe Cup – campionatul european de baschet 3×3.

Andra are în palmares o medalie de argint la europenele din 2016, care au avut loc la București, performanță reușită alături de Gabriela Mărginean, Sonia Ursu și Anca Șipoș.

În top 200 la feminin open se mai află Sonia Vilcinschi (129), Alexandra Chițanu (178), Mihaela Chelariu (192), Casandra Pușcașu (195) și Sonia Ursu (199).

Alin Spahiu ocupă locul 89 în clasamentul mondial masculin după o vară în care a câștigat trei turnee Sport Arena Streetball și s-a clasat pe podium la alte cinci, alături de echipa sa tradițională, Rahova’s Finest.

Jucătorul român a ocupat locul cinci în finala FIBA 3×3 World Tour 2013, de la Istanbul, cu Team Bucharest, alături de Cătălin Vlaicu și Cătălin Bordei, coechipierii săi din echipa Rahova’s Finest și de Angel Santana.

Imediat în afara top 100 se mai află Bogdan Sandu (107) și Cătălin Vlaicu (109).

Andra Haas si Alin Spahiu au fost desemnati si MVP ai sezonului trecut la Sport Arena Streetball, cu ocazia Tour Final.

 

 

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.