Agro Squad, aproape de dublă la Tulcea Streetplay: Victorie pentru fete și locul doi la masculin, unde sa impus 3×3 Bucharest. Turneul a adunat peste 200 de jucători în Piața Civică

Echipele Agro Squad au dominat cea de-a treia ediție a Tulcea Streetplay, turneu din cadrul circuitului de baschet 3×3 Sport Arena Streetball, care a avut loc în week-end în Piața Civică. Echipa feminină a clubului Universității Agronomice din București a câștigat competiția, în timp ce băieții s-au clasat pe locul al doilea la evenimentul organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Tulcea.

Anca Șipoș, vicecampioană europeană în 2016 cu naționala România le-a condus pe fetele de la Agro Squad către victorie, fiind principala marcatoare a turneului, cu 33 de puncte. Mihaela Chelariu, Georgiana Plăvițu și Alexandra Chițanu au contribuit la rândul lor cu cel puțin 20 de puncte fiecare, iar Agro Squad și-a dominat copios adversarele în fazele eliminatorii: 22-12 cu Phoenix Constanța în sferturile de finală, 21-4 cu KSE Tg. Secuiesc în semifinale și 14-7 cu Sportul Studențesc în finală.

Pe tabloul masculin Agro Squad a avut un parcurs excelent până în finală, unde a cedat, 11-18, cu 3×3 Bucharest, în ciuda turneului de excepție reușit de Ghiță Balmuș, care a fost detașat principalul marcator al evenimentului, cu 38 de puncte.

3×3 Bucharest, avându-i în componență pe tricolorii Barîș Aktaș, Leonard Filip, Sebastian Costeiu și Andrei Grosu au încheiat turneu fără înfrângere. Costeiu, venit direct de la Debrecen, unde a participat la etapele de U23 Nations League, a fost principalul artizan al victoriei din finala competiției, cu cele 9 puncte marcate, dintre care patru aruncări reușite din spatele semicercului de două puncte.

Peste 200 de jucători la toate categoriile de vârstă au participat la Tulcea Streetplay 3×3 și au contribuit din plin la o adevărată sărbătoare a baschetului care s-a desfășurat timp de două zile în Piața Civică. Muzica, distracția, concursurile cu premii pentru spectatori au fost principalele ingrediente ale unui week-end în care au fost promovat sportul în aer liber prin intermediul baschetului 3×3, disciplină olimpică începând cu ediția Tokyo 2020 a Jocurilor Olimpice.

Evenimentul a făcut parte din calendarul FIBA 3×3, toți participanții acumulând puncte în clasamentul mondial și contribuind astfel și la clasamentul pe națiuni, care este criteriul principal de calificare pentru Jocurile Olimpice.

Superbet Tulcea Streetplay a fost un eveniment marca Sport Arena Streetball, organizat în parteneriat cu Asociația Terra Semper Fidelis Perspectiva pentru Viitor și susținut de către Primăria Municipiului Tulcea. Turneul a fost susținut pe plan local de către Direcția pentru Sport și Tineret a Județului Tulcea, Stirom, Iridex, CSȘ Tulcea, Clubul Sportiv Deceneu, Ferma Stoian și Radio Constanța.

Circuitul național Sport Arena Streetball este susținut de Raiffeisen Bank, Nike, sport-loft.com, Horizon, Serioux, Ideal Board Games. Powered by Kiss FM.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.