Marea revedere: Așa a fost la primul turneu Sport Arena Streetball din 2022!

Muzică, prieteni, soare, distracție și principalul motiv: baschetul 3×3. Așa a fost la marea revedere, primul turneu Sport Arena Streetball fără niciun fel de restricție după mai bine de doi ani.

AICI VĂ PUTEȚI ÎNSCRIE LA TURNEUL 2!

Noi generații de mici baschetbaliști și-au învățat părinții pentru prima oară drumul către terenurile din Politehnică. Asta după ce i-au bătut la cap să învețe procedura înscrierilor online. Și se pare că aproape toată lumea și-a făcut bine temele. 100 de echipe înscrise în doar 15 minute, 130 în total.

Adolescenți gata să impresioneze pe teren, dar și în afara lui. Și-au adus toate mișcările învățate în ore întregi de antrenamente, pentru a le etala aici, la 3×3, unde nu au un antrenor pe marginea terenului gata să le suprime creativitatea individuală în numele tacticii.

Oameni în toată firea, unii dintre ei participanți încă de la primii ani în competițiile Sport Arena Streetball bucurându-se că în continuare fenomenul nu moare. E aceeași bucurie a unui duel la sânge pe teren, urmat de o dezbatere aprinsă pe terasă pentru fiecare fază mai controversată.

Și bineînțeles prilej de amintiri până seara târziu, unele mai înflorite decât altele.

Turneul a avut de toate. Și campioni europeni pe teren – jos pălăria, Angel Santana. Și participante la Jocurile Olimpice – bine ai revenit, Sonia Ursu. Și recorduri de participare – mulțumim, Anca Șipoș.

Și faze spectaculoase care, într-o lume bazată pe conținut multimedia, au avut de trecut prin filtre fine până să ajungă să fie published, boosted sau shared.

 

A fost primul turneu, după multă vreme, la care am încercat să reînviem tradiția concursurilor de slam-dunk cu participanți autohtoni. Camil Berculescu ne-a demonstrat că și românii pot să sară și ne-a luat și televizorul Horizon, marcă românească, pe care sperăm că va rula și livestream-urile de la turneele Sport Arena Streetball, unul dintre cele mai longevive proiecte de sport sută la sută românești.

Cei mai buni jucători, Sonia Ursu și Dani Mâinea, vor da în continuare ora exactă, cu noile lor ceasuri Tissot, oferite de către Albini Prassa, distribuitor al mărcii elvețiene de ceasuri.

Participanți la competiție sau spectatori înscriși în concursurile individuale au încercat să-și prezinte cea mai bună versiune a lor pe teren, pentru a pleca acasă cu premiile oferite de către Nike, partenerul nostru tehnic.

Mai avem cel puțin patru ocazii să ne revedem sau să ne vedem cu cei care au lipsit la primul eveniment și cu siguranță fiecare turneu va avea propria savoare și va genera propriile momente de neuitat. Și desigur, nu uitați de marile turnee internaționale pe care le-am pregătit pentru acest an.

Calendarul Sport Arena Streetball Tour pentru 2022 include cinci evenimente de comunitate (13-15 mai, 10-12 iunie, 1-3 iulie, 12-14 august și finala din 2-4 septembrie). De asemenea, Sport Arena Streetball va organiza și cinci evenimente internaționale: FIBA 3×3 Europe Cup Qualifier, Constanța, 4-5 iunie (bifat deja, cu naționala feminină a României calificată la Campionatele Europene), două etape din FIBA 3×3 Nations League (15-17 iulie și 5-7 august), FIBA 3×3 Finals (Nations League și Women’s Series), Constanța, 15-18 septembrie precum și FIBA 3×3 U23 World Cup – Campionatul Mondial de Tineret care va avea loc la București în perioada 5-9 octombrie.

Circuitul Sport Arena Streetball 2022 este susținut de Mastercard, Superbet, Nike, Tissot, Horizon, Azuga, Federația Română de Baschet iar radio-ul oficial al competiției este Kiss FM.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.