Ghita Muresan vine la Sport Arena Streetball!

Sport Arena Streetball (www.3la3.rowww.facebook.com/SportArenaStreetball) , singurul campionat de baschet 3×3 din Romania, il are invitat de onoare,sambata seara, de la ora 17.00, pe Ghita Muresan, singurul jucator de origine romana care a evoluat vreodata in NBA, liga profesionista nord-americana de baschet. 

Ghita Muresan, fostul jucator al celor de la Washington Bullets (actualmente Wizards) si New Jersey Nets, va fi prezent in premiera la Sport Arena Streetball.

Un adevarat ambasador al baschetului romanesc peste hotare, Ghita revine an de an in Romania, unde organizeaza un camp, care ii poarta numele, dedicat copiilor cu varste intre 9 si 14 ani, o parte dintre acestia fiind participanti si la Sport Arena Streetball la categoria U14.

Muresan este in prezent stabilit in Statele Unite, acolo unde organizeaza mai multe ligi si camp-uri de baschet pentru copii, lucrand in paralel cu clubul Washington Wizards, pentru care este ambasador dar si cu liga profesionista nord-americana, NBA, alaturi de care desfasoara mai multe proiecte de popularizare in intreaga lume.

Fost component al echipei nationale a Romaniei, Muresan detine, la egalitate cu Manute Bol, titlul de cel mai inalt jucator care a evoluat vreodata in NBA, cu 2,31 metri si a fost recompensat in sezonul 1995-1996 cu titlul de Most Improved Player (jucatorul cu cel mai mare progres din NBA). De asemenea, pentru doua sezoane consecutive, 1995-1997, Muresan a fost cel mai eficient jucator din NBA la aruncarile de doua puncte.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.