Victorie istorică: România învinge SUA la baschet 3×3, la Campionatele Mondiale U23

Naționala de baschet 3×3 a României sub 23 de ani a reușit joi o victorie istorică împotriva naționalei Statelor Unite, la FIBA 3×3 U23 World Cup, care se dispută în China. Tricolorii au învins cu 21-18, după o revenire fantastică.

Cristi Mâinea a închis meciul înainte de expirarea timpului regulamentar cu o dublă, după ce România a fost condusă cu 15-10. Ștefan Bîrloveanu, Alexandru Coconea, Sebastian Costeiu și autorul coșului decisiv, Mâinea, au reușit o revenire de senzație în fața americanilor.

Ei au egalat la 18 cu un minut și jumătate înainte de final, Coconea a transformat o aruncare liberă iar pe următoarea posesie Mâinea a lovit de la mare distanță pentru a pune punct meciului înainte de limită.

Este pentru a doua oară în istoria competițiilor de baschet 3×3 când România învinge Statele Unite. Primul succes a venit în 2012, la chiar prima ediție a Mondialelor de seniori, atunci când Angel Santana a încheiat meciul de asemenea cu un coș decisiv de două puncte!

Naționala masculină, coordonată de către Andrei Talpeș, păstrează în continuare șanse de calificare în sferturile de finală, după un bilanț de o victorie și o înfrângere în prima zi a competiției, insuccesul înregistrându-se în fața naționalei țării gazdă, China, scor 16-21.

Echipa feminină a încheiat perfect prima zi, cu două victorii din tot atâtea meciuri, fetele fiind de asemenea protagonistele unui meci electrizant cu Mongolia. Nicolett Orban, Ecaterina Armanu, Daiana Tănase și Alina Podar au învins cu 21-20 în prelungiri, în urma unui coș de două puncte marcat de Podar. Fetele, coordonate de către Mona Nicolescu, au trecut în prima partidă a zilei de Uganda, 19-12.

Organizarea competiției din China este coordonată de către echipa Sport Arena Streetball, principalul organizator de evenimente de baschet 3×3 din România, care are la fața locului o echipă alcătuită din șapte persoane. Tot Sport Arena Streetball se va ocupa și de organizarea unui alt mare eveniment internațional, de această din circuitul mondial, etapa Masters din FIBA 3×3 World Tour de la Jeddah, Arabia Saudită din 18-19 octombrie.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.