Turneul de calificare la JO amânat din cauza coronavirusului

FIBA a luat primele măsuri în ceea ce privește virusul COVID-19, amânând sau anulând o serie de competiții, printre care și primul turneu de calificare la Jocurile Olimpice pentru baschetul 3×3.

Primul turneu de calificare la JO ar fi trebuit să se desfășoare în perioada 18-22 martie, în India. Având în vedere că deja patru echipe naționale care ar fi trebuit să participe se aflau în imposibilitatea de a călători (Italia, Coreea de Sud, Chinese Taipei și Iran) iar în India cazurile de COVID-19 se înmulțesc, FIBA a decis amânarea evenimentului pentru o dată ulterioară.

Acest lucru va avea un impact direct și asupra celui de-al doilea turneu de calificare, programat în acest moment în perioada 24-26 aprilie în Ungaria. Ordinea celor două turnee trebuie păstrată, deoarece rezultatele din primul au directă implicație asupra echipelor care vor participa la cel de-al doilea. FIBA a anunțat că lucrează îndeaproape cu CIO pentru a găsi soluția optimă în ceea ce privește calificarea la JO.

De asemenea ambele competiții continentale din Asia au fost amânate pentru toamna acestui an. FIBA 3×3 Asia Cup, găzduită de Changsa, China care era programată în luna mai, se va disputa între 9-13 septembrie. FIBA 3×3 U17 Asia Cup, programată în Malaezia, în luna iunie, se va disputa între 8-11 octombrie.

Forul internațional a anunțat și anularea a două competiții continentale asiatice de cinci la cinci pentru juniori U16 și a informat că startul recent înființatei Basketball Africa League a fost amânat.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.