Românii au făcut valuri pentru baschetul 3×3. Spectacol total pe plaja din Mamaia la turneul de calificare pentru Campionatul European de Baschet 3×3

Tribune pline, echipe de top din Europa și un concurs de slam-dunk de excepție au transformat turneul de calificare pentru Campionatul European de Baschet 3×3, găzduit de Constanța, într-un spectacol total.

Dacă prima zi a fost ruinată de reprizele de ploaie, iar o parte dintre meciuri au fost amânate pentru a doua zi, duminică arena amenajată pe plaja din Mamaia a fost arhiplină pe tot parcursul zilei. Iar spectatorii care au rezistat de-a lungul întregii zile nu au avut ce regreta.

Naționala feminină de baschet 3×3 a României a avut o evoluție entuziasmantă și le-a oferit fanilor destule motive să facă valuri în tribune. România și-a câștigat grupa, învingând pe parcurs Rusia, deținătoarea trofeului european și vicecampioana mondială, echipă care în cele din urmă a ratat calificarea pentru turneul final care va avea loc în acest la București între 14 și 16 septembrie.

Gabriela Mărginean a fost principala marcatoare a turneului feminin, cu o medie de 8 puncte pe meci.

Ambele echipe naționale ale României erau calificate, din postura de gazde, dar meciurile disputate la Constanța au fost teste extrem de utile. Băieții au depășit faza grupelor după o victorie cu Suedia și o înfrângere cu Bosnia și Herțegovina și au avut o evoluție solidă în sfertul de finala cu Serbia, campioana mondială, cedând însă în cele din urmă cu 21-14.

Serbia, Spania, Bosnia și Herțegovina și Polonia s-au calificat pentru FIBA 3×3 Europe Cup de la București la masculin, iar la fete au avansat Elveția, Olanda și Belgia.

Concursul de slam-dunk a fost punctul culminant al zilei de duminică și a fost câștigat de americanul Jonathan Clark, care a participat în premieră la un concurs de slam-dunk în Europa. Clark l-a învins în finală pe francezul Guy Dupuy, medaliat cu argint la concursul care a avut la Campionatul Mondial de Baschet 3×3 de la Manila.

Spectacolul a fost completat de trupa de majorete United Girls și de grupul All in One Dance iar freestyler-ul francez Kyle The Shrimp i-a provocat pe fani la dueluri de unu la unu, uimind asistența cu execuțiile sale.

Evenimentul a fost organizat de către Asociația Județeană de Baschet Constanța în parteneriat cu Federația Română de Baschet și Sport Arena Streetball, cu finanțarea Primăriei Municipiului Constanța. Partenerii turneului au fost: Zizin, City Park Mall, Radio Constanța, Sport Loft, Regina Maria, Kiss FM, Horizon și Red Bull.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.