Legende ale sportului premiate la Gala Sport Arena Streetball

Mihai Covaliu, președintele COSR, Carmen Tocală, vicepreședinte al FIBA, fostul portar la naționalei Bogdan Stelea sau legendarul handbalist Ștefan Birtalan au fost doar câteva dintre personalitățile sportului românesc care au primit premii de apreciere pentru susținerea baschetului 3×3, miercuri seară, la Gala Sport Arena Streetball.

De 15 ani fenomenul Sport Arena Streetball s-a dezvoltat nu doar în România, organizatorul de evenimente sportive devenind un ambasador global al acestei discipline dar și al sportului românesc, fapt apreciat și de către ministrul tineretului și sportului, Ionuț Stroe, premiat de asemenea în cadrul evenimentului.

În Sala Rondă a Hotelului Intercontinental, peste 200 de invitați au retrăit principalele momente din istoria Sport Arena Streetball, începută pe terenurile de bitum din Universitatea Politehnică București, în anul 2005.

În prezent, în prag de an 2020, baschetul 3×3 a devenit o disciplină olimpică, care își va face debutul la ediția de la Tokyo a celei mai importante competiții sportive de pe planetă. O idee ce părea utopică în urmă cu 15 ani, dar care a încolțit la un moment dat în mintea unor oameni tineri, pasionați și mai ales extrem de perseverenți, Vlad Constantinescu și Radu Petre, oamenii care au construit fenomenul Sport Arena Streetball. Ei nu au renunțat la visul lor, acela de a duce baschetul 3×3 din stradă la Jocurile Olimpice.

“Ideea de a transforma miuța la un singur panou, pe care toți o jucam în curtea școlii, într-o disciplină cu reguli bine stabilite s-a născut în toamna anului 2004, atunci când realizam în România primele terenuri de sport. Nimeni nu își imagina că vom ajunge atât de departe, nici chiar cei de la Federația Internațională, care initial nu au luat în considerare proiectul nostru. Dar, până la urmă, împreună cu toți cei care au crezut în noi, jucători, parteneri comerciali, instituții publice sau simpli prieteni, am reușit să construim un fenomen care acum, la 15 ani, ne face să privim înapoi cu mândrie”, a spus Radu Petre.

De asemenea prin colaborarea dintre Sport Arena Streetball, Federația Română de Baschet, cluburile din România și cu participarea a 1039 de jucătoare de baschet, care au punctat în clasamentul mondial, România a reușit să se califice la Tokyo 2020 cu echipa națională feminină. Este o premieră istorică pentru baschetul românesc, care o singură dată a mai fost la un pas de calificare, în 1952, când a participat cu naționala masculină de 5la5 la un turneu pre-olimpic. Pentru acest succes, echipa Sport Arena Streetball a fost premiată la rândul ei de către Federația Română de Baschet, reprezentantă de președintele Horia Păun.

De la turneele din Politehnică din anii 2006-2011, la evenimente majore precum turneul de prezentare pentru Comitetul Internațional Olimpic din 2013, organizat în Piața Constituției, la seria de evenimente Raiffeisen Bank Bucharest Challenger sau la cele trei ediții ale Campionatelor Europene organizate la București, echipa Sport Arena Streetball a construit treaptă cu treaptă ascensiunea aceste discipline nu doar la nivel național ci și la nivel global.

În prezent echipa Sport Arena Streetball are în portofoliu evenimente organizate pe cinci continente, în peste 30 de țări, incluzând etape din circuitul mondial profesionist FIBA 3×3, campionate mondiale, campionate continentale sau etape din Nations League și Women Series.

În viitorul an olimpic, Sport Arena Streetball este pregătită să ofere din nou pasionaților de baschet 3×3 o serie de evenimente spectaculoase în București și în mai multe orașe din România. De asemenea, îi vom vedea din nou la București pe cei mai buni jucători din lume la Raiffeisen Bank Bucharest Challenger, în timp ce echipele naționale se vor duela la Constanța pentru calificarea la FIBA 3×3 Europe Cup 2020.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.