Bătălia pentru Jocurile Olimpice începe la Constanța! Primul turneu de baschet 3×3 din sezonul pre-olimpic se joacă la City Park Mall

3×3 Constanța Streetplay, ediția de iarnă, este primul turneu organizat în România la care punctele adunate de jucători vor conta în duelul națiunilor pentru calificarea la Jocurile Olimpice, ediția Tokyo 2020. Evenimentul marca Sport Arena Streetball va avea loc în zilele de 10 și 11 noiembrie în City Park Mall, este organizat de Asociația Județeană de Baschet Constanța și este finanțat de Primaria Constanța.

Clasamentul mondial pe națiuni, alcătuit în baza punctelor acumulate de jucătorii din fiecare țară în perioada 1 noiembrie 2018 – 1 noiembrie 2019, va fi principalul criteriu de calificare la turneul olimpic de baschet 3×3 de la Tokyo 2020.

Cu premii totale în valoare de peste 15.000 de lei și cu un premiu în bani la categoria de elită, Open Masculin, in valoare de 4500 lei, turneul de la Constanța se anunță unul extrem de puternic. Cei mai buni jucători de baschet 3×3 din țară sunt așteptați să-și reunească din nou forțele în echipele tradiționale.

Înscrierile sunt gratuite și vor avea loc începând cu 5 noiembrie, ora 15.00, pe site-ul 3la3.ro și se vor încheia după atingerea numărului limită de 30 de echipe sau pe 7 noiembrie, ora 23.00.

Arena de baschet 3×3 special amenajată în incinta City Park Mall va găzdui, pe lângă meciurile de baschet, concursuri pentru spectatori, momente de dans și majorete, invitați speciali și multe alte surprize.

Tot în cadrul acestui eveniment va avea loc și faza finală a 3×3 Schools Battle, o competiție de baschet 3×3 dedicată exclusiv școlilor și liceelor din Contanța, organizată pentru al doilea an consecutiv de Asociația Județeană de Baschet Constanța în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța și finanțat de Primăria Municipiului Constanța. Elevii sunt așteptați să-și susțină colegii de pe teren, organizatorii urmând să premieze cele mai originale moduri de a face galerie.

Constanța Streetplay este organizat de Asociatia Județeană de Baschet Constanța în colaborare cu Sport Arena Streetball și City Park Mall și este finanțat de către Primăria Municipiului Constanța. Susținut de: Nike, Stirom Ltd., Hesperis Group, Al Prompt, Pep&Pepper, Radio România Constanța și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.