Baschetul 3×3 în linie dreaptă către calificarea la Jocurile Olimpice: Raiffeisen Bank Mega Mall Streetball, ultimul mare eveniment din București în această toamnă

Peste 250 de jucători se vor afla în acest weekend la startul ultimului mare turneu din circuitul de baschet 3×3 Sport Arena Streetball 2019, Raiffeisen Bank Mega Mall Streetball. Evenimentul finanțat de Primăria Sectorului 2 se va desfășura de vineri după amiază până duminică seara la Mega Mall și va include toate categoriile de vârstă.

Baschetul 3×3 se pregătește de prima prezență la Jocurile Olimpice, urmând să își facă debutul anul viitor la Tokyo, iar România este în acest moment într-o cursă aprigă pentru calificarea directă pe tabloul competițional olimpic cu naționala feminină.

Cu mai puțin de două luni rămase până la 1 noiembrie, termenul limită stabilit de către Federația Internațională de Baschet 3×3 pentru stabilirea echipelor calificate direct, fiecare punct acumulat de către jucătorii români în competiții organizate sub egida FIBA este important, iar Raiffeisen Bank Mega Mall Streetball va aduce puncte importante în ierarhia mondială pe națiuni.

Turneul FIBA Endorsed organizat de către Sport Arena Streetball va avea și participare internațională, echipe din Iordania sau Arabia Saudită fiind înscrise în competiție, de asemenea în căutarea punctelor pentru clasamentul mondial.

Evenimentul de la Mega Mall nu se adresează doar jucătorilor înscriși ci tuturor celor care vor să petreacă un weekend activ pe terenul de sport. Spectatorii vor avea parte de asemenea de acțiune, în cadrul numeroaselor concursuri cu premii, în timp ce partenerul principal Raiffeisen Bank a pregătit o zonă specială în care atât participanții cât și spectatorii își vor putea testa viteza de reacție, coordonarea și concentrarea într-un mod cu totul original.

Cele mai bune echipe din România la categoria Open Masculin se vor duela pentru un premiu în valoare de 4500 de lei și încep drumul către finala circuitului Sport Arena Streetball 2020, a cărui câștigătoare se va califica în circuitul mondial FIBA 3×3 World Tour.

Mega Mall Streetball este un turneu din cadrul circuitului Sport Arena Streetball, finanțat de către Primăria Sectorului 2 și susținut de către: Raiffeisen Bank, Nike, Mastercard, Tissot, Horizon, Spartan, sport-loft.com, Douglas, Fundația Alexandrion, Doritos, Ideal Board Games și Kiss FM.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.