La Sport Arena Streetball s-a votat cu baschetul

Peste 800 de jucatori, care s-au inscris saptamana trecuta in doar 24 de ore, alaturi de  cateva mii de spectatori au fost prezenti la Turneul 2 al Sport Arena Streetball (www.3la3.ro, www.facebook.com/SportArenaStreetball), singurul campionat de baschet 3×3 din Romania.

Iar duminica, toti acestia au ales sa-si exercite dreptul la vot, alegand baschetul ca principala distractie pentru o zi torida de vara.

S-a jucat baschet peste 12 ore fara oprire iar tribunele terenului Dolce Sport si zonele de pe margine au fost arhipline la fazele finale ale competitiei, chiar daca in acelasi timp, pe ecranul din incinta arenei se putea urmari primul mare derby de la Campionatul European de fotbal, Spania – Italia.

Cei care au ales baschetul nu au avut ce regreta, mai ales ca finala de la masculin plus 18 ani, cea mai importanta categorie a campionatului, s-a incheiat apoteotic cu un cos decisiv marcat de Alin Spahiu, de la echipa Hearts of Men. Aceasta a castigat finala cu 21-20 in fata marii favorite, Ironie fina, cea care s-a impus in primul turneu al anului.

Astfel, disputa pentru marele premiu al categoriei, participarea la FIBA 3×3 World Tour Madrid, devine din ce in ce mai palpitanta, iar turneele urmatoare se anunta incendiare.

Cele 24 de echipe clasate pe podium la cele opt categorii si-au primit premiile din partea a trei invitati speciali, Alin Petrache, presedintele Federatiei Romane de Rugby, Mihnea Costoiu, rectorul Universitatii Politehnica Bucuresti si Ryan Burke, reprezentant al firmei Sport Court, cea care furnizeaza suprafata de joc de la Sport Arena si la Campionatul Mondial de 3×3 organizat de FIBA.

Ziua de duminica a pus capat unui weekend fierbinte la Sport Arena Streetball in care am avut parte de o serie de invitati speciali.

Astfel sambata ne-au onorat cu prezenta Stejarii din nationala de rugby a Romaniei, condusi de antrenorul secund Marius Tincu. Acestia au participat la un meci demonstrativ impotriva Brazilor, o echipa din care au facut parte vedetele baschetului autohton Virgil Stanescu si Andrei Capusan, ultimul campion al Romaniei cu Asesoft Ploiesti in acest sezon.

Tot sambata, atmosfera s-a inscins la maximum pentru mai bine de o jumatate de ora, atunci cand cantaretele Roxana Nemes si Ornela Pasare, alaturi de fotomodelul Gina Maican, au luat cu asalt terenul de baschet.

Cele trei au alcatuit echipa “Frumoaselor” intr-un meci de poveste cu selectionata “Bestiilor” din care au facut parte trei luptatori de K1 in frunte cu proaspatul campion intercontinental in versiunea WAKO Pro, Ionut Pitbull Atodiresei. Partida, realizata cu sprijinul revistei Casino Life &Business Magazin s-a incheiat cu un mini-recital ad-hoc al Roxanei Nemes.

La slamdunk, marele castigator a fost timisoreanul Adrian „Superman” Bente, care l-a invins in finala pe Vlad Muscurel.

Urmatorul turneu Sport Arena Streetball va avea loc in perioada 29 iunie – 1 iulie, tot pe terenurile din cadrul Universitatii Politehnica Bucuresti!

Lista castigatorilor la Turneul 2 – Sport Arena Streetball 2012

Feminin -14: Suricate

Masculin -14: Street Sharks

Feminin -18: Champions

Masculin -18: Beeg

Feminin +18: Still us

Masculin +18: Hearts of Men

Feminin +35: Solo pasione

Masculin +35: Bob’s Squad

Concurs 3 puncte: Raluca Marinovic

2 Ball: Daniel Conciu si Andrei Lung

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.