Wizz Air Sport Arena Streetball la final: Din Rahova, direct la Praga!

In weekend s-a desfășurat turneul final Wizz Air Sport Arena Streetball, pe terenurile din Universitatea Politehnica Bucuresti. Peste 100 de premiați au fost la cel mai important turneu al anului, iar Rahova’s Finest s-au dovedit Wizz Air Sport Arena Streetball’s Finest și vor reprezenta România în circuitul mondial de baschet 3 la 3, la turneul Master de la Praga, 24-25 august 2013.

Alin Spahiu, Catalin Bordei, Catalin Vlaicu si Aurel Similache sunt cei patru români care s-au calificat pentru FIBA 3×3 World Tour, după ce au trecut în finala turneul Master Wizz Air Sport Arena Streetball de echipa Profu’ și învățăceii.

Doi dintre componenții echipei câștigătoare au obținut și trofeele de Most Valuable Player, Cătălin Vlaicu pentru turneul Master iar Cătălin Bordei pentru întreg sezonul 2013, ultimul fiind pe locul 1 în clasamentul jucătorilor în acest an.

Unul dintre cele mai dramatice momente de la turneul Master a fost finala concursului de trei puncte, acolo unde Bogdan Amariucai a câștigat în fața lui Alex Danila după două runde suplimentare. Dupa un 15-15 în finală, în prima runda suplimentară ambii participanți au marcat câte 14 puncte, iar în a doua „repriza de prelungiri” după cele 14 puncte marcate de Alex Danila, Bogdan Amariucai a reușit 15 cu o aruncare în ultima secundă.

Adrian Stan s-a dovedit cel mai îndemânatic jucător și s-a impus în concursul de Skills, în timp ce Vlad Muscurel a fost premiat pentru concursul de slam-dunk pe care l-a câștigat săptămâna trecută la turneul din Piața Universității. Muscurel va reprezenta de asemenea România la FIBA 3×3 World Tour Praga, în concursul de slam-dunk.

Campionii de la masculin sub 18 ani, cu Dimitris Rasty în prim plan, s-au impus din nou în duelul generațiilor cu câștigătorii categoriei veteranilor, plus 35 de ani.

Cel de-al nouălea sezon al Wizz Air Sport Arena Streetball s-a încheiat cu festivitatea de premiere, efectuată de fostul component al naționalei de baschet a României, Claudiu Fometescu, invitat special la ultimul turneul al anului.

Claudiu Fometescu a avut șansa de a-și premia fiul, care s-a clasat pe locul al doilea la categoria sub 14 ani, alături de colegii săi din echipa Murătura Acră.

Campionatul de baschet 3 la 3 Wizz Air Sport Arena Streetball este organizat de Sport Arena în parteneriat cu ACS Sport Promotion și a fost sprijinit de Primaria Municipiului Bucuresti, Ministerul Tineretului și Sportului și Direcția pentru Sport și Tineret a Municipiului București.

 

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.