Trei tricolori și un veteran al turneelor de baschet 3×3 vor reprezenta România la Raiffeisen Bank Bucharest Challenger

UPDATE: In urma unui anunt realizat pe retelele de socializare Andrei Mandache a anuntat ca din motive personale nu mai poate participa la Raiffeisen Bank Bucharest Challenger. 

Stirea initiala: 

România va fi reprezentată la Raiffeisen Bank Bucharest Challenger 2019 (10-11 August, ParkLake Shopping Center) de către echipa Autohtonii Bucharest, echipa lui Sergiu Souca, cel mai bine clasat jucător în ierarhia Sport Arena Streetball Tour 2019 după evenimentul de la Ploiești.

Trei foști componenți ai naționalei României, Virgil Stănescu, Adrian Guțoaia și Andrei Mandache vor evolua la turneul internațional de la București alături de Souca, unul dintre cei mai experimentați jucători români de baschet 3×3, prezent la prima ediție a FIBA 3×3 World Tour Final, Miami 2012.

Stănescu și Guțoaia au evoluat în echipa Autohtonii alături de Sergiu Souca și Igor Roznovschi la Superbet 3×3 Challenger, primul turneu marca Sport Arena Streetball al anului, acolo unde au ajuns până în finala competiției.

Andrei Mandache își va face debutul în competițiile de baschet 3×3, după o carieră impresionantă în baschetul 5×5. Jucătorul român a reușit acum doi ani o performanță individuală de excepție la Eurobasket 2017 – primul jucător de la Toni Kukoc încoace care reușește un triple-double în cea mai importantă competiție europeană pe națiuni și doar al treilea din istorie.

Echipa din România se află printre cele 10 formații care vor evolua direct pe tabloul principal al competiției, care va cuprinde patru grupe a câte trei echipe. Alte două echipe vor avansa pe tabloul principal în urma unei etape preliminare, care cuprinde două grupe a câte șase echipe.

În total 16 echipe din 13 țări vor fi prezente la super-turneul care are loc în ParkLake Shopping Center în 10-11 august. În paralel cu turneul masculin se va disputa și 3×3 Women Series, o competiție dedicată echipelor naționale feminine la care va participa și naționala României.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.