Superbet Cluj Streetball la înălțime: meciuri incadescente, finale de poveste și o mare campioană pe terenul de baschet

Totul a fost la înălțime în week-end la Superbet Cluj Streetball, etapă din circuitul național de baschet 3×3 Sport Arena Streetball Tour, începând cu terenurile instalate sus pe terasa Iulius Mall.

Cele peste 50 de echipe înscrise s-au duelat aprig de-a lungul celor două zile de competiție, iar fazele finale au oferit meciuri cu adevărat incadescente. Superbet Cluj Streetball face parte și din calendarul FIBA 3×3 iar orice jucător participant a acumulat puncte în clasamentul mondial.

La categoria Open Feminin, cu o participare record de 17 echipe, FCC Baschet Arad a câștigat finala cu Olimpia CSU Brașov după un meci dramatic, încheiat 22-21 după prelungiri. Ecaterina Armanu a trimis meciul în prelungiri cu o aruncare de două puncte pentru Olimpia în ultimele secunde din timpul regulamentar. Apoi Adela Mercea pentru Arad și Irina Părău pentru Brașov au punctat în prelungiri pentru 21-21 iar Diana Moraru, cea mai bună marcatoare în finală, cu 11 puncte, a închis tabela de la linia de aruncări libere.

Didi Moraru a fost desemnată și MVP-ul Superbet Cluj Streetball la feminin, fiind premiată cu un ceas de către Tissot, official timekeeper al turneelor Sport Arena Streetball, oferit prin intermediul importatorului și distribuitorului Albini Prassa.

Titlu de MVP la masculin i-a revenit sârbului Ivan Popovic de la Vrbas, echipa care a câștigat competiția masculină după ce în finală a învins cu 22-12 pe CSU Pitești. Argeșenii au reușit un turneu foarte bun, Iulian Orbeanu fiind principalul marcator al competiției cu 42 de puncte, însă din păcate în finală nu l-au avut valid pe conducătorul de joc Adi Blidaru.

De două ori participantă la Jocurile Olimpice, coșghetera Campionatului Mondial în 1999, dublă câștigătoare a Ligii Campionilor și una dintre legendele handbalului românesc, Carmen Amariei a primit la Superbet Cluj Streetball premiul de apreciere oferit de Sport Arena Streetball cu sprijinul Tissot.

Spectatorii au avut de asemenea parte de acțiune din plin pe terenurile de la Iulius Mall. Concursul Superbet Lucky Shot, organizat atât sâmbătă cât și duminică, a oferit șansa celor mai îndemânatici dintre fani să plece acasă mai bogați cu 250 de lei. “Îmi pare rău că nu organizați mai des asemenea evenimente, mai ales aici la Cluj, un oraș care trăiește pentru baschet”, a declarat Sebastian Stroescu, unul dintre câștigătorii concursului Superbet Lucky Shot.

Superbet Cluj Streetball a fost organizat cu sprijinul Iulius Mall și susținut de către Superbet – naming partner, Mastercard, Nike – Elite partners, Tissot – official timekeeper, UPC – connectivity partner, Horizon, sport-loft.com, Spartan, Douglas și Ideal Board Games – event partners. Powered by Kiss FM.

Pentru mai multe amănunte despre evenimentele Sport Arena Streetball și pentru fotografii și video de la evenimente urmăriți-ne pe Facebook, Instagram și YouTube @SportArenaStreetball și pe site-ul oficial: 3la3.ro.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.