Streetball Leaks: Povestile din spatele turneelor Sport Arena Streetball

Acum că am hackuit site-ul Sport Arena Streetball și am dat un titlu de clickbait ca să fiți cu ochii pe mine aș vrea sa vă spun o poveste.

De mai bine de un deceniu, de când încă se mai potcoveau baschetbaliștii cu rosprinturi, abibaguri, kiltecuri și reobekuri, oricât de diferiți am fi, de oriunde am veni, indiferent de sex, marca ghetelor de baschet, CNP-uri sau de orele de baschet jucate, 3 la 3 ul și Sport Arena Streetball ne (re)unesc pe toți, în fiecare an!

Mergând din 2006 încoace la evenimentele Sport Arena am putut observa cu ușurință cum fenomenul a luat amploare, a crescut din toate punctele de vedere, iar România a devenit cumva privilegiată având kilometrul 0 undeva în curtea Universității de Politehnică București. Ceva nu s-a schimbat însă! Acele fețe familiare ale unor oameni diferiți, simpatici, prietenoși (în afara terenului), strânși la un loc pentru un singur motiv: baschetul!

Desigur, de-a lungul a 11 ani mulți s-au strâns în jurul lor. De aceea în 2017 s-a jucat în 8 orașe, de aceea înscrierile se fac online și ai șanse mai mari să prinzi reduceri bune într-o zi de Black Friday decât locuri pe tabloul de 3×3 dacă te trezești târziu! 3×3 ul a devenit viral grație Sport Arena Streetball dar și ”ambasadorilor” săi. Oameni frumoși pe care îi poți vedea luptându-se pe viață și pe glorie pe teren, precum cei mai mari inamici, pentru ca apoi să îi găsești la o bere, indiferent de rezultat.

Nu ascundem că 3×3-ul s-a schimbat și din punct de vedere al jocului, al regulilor. Mai puțin romantism, mai puține faze de finețe, mai mulți mușchi încordați și ochii pe tabelă pentru a ști numărul de faulturi și secundele de atac. A devenit mai competitiv și acesta este motivul pentru care va trece din legea străzii la rigorile impuse unei discipline olimpice, la Tokyo, în 2020!

Dar, să revenim la EI, la oamenii fără de care Sport Arena Streetball ar fi o competiție lipsită de acel “dacă nu ar fi, nu s-ar povesti”. Dialogul de mai jos este unul imaginar dar ar putea fi mai real decât mega dunkurile date de Guy Dupuy pe pământ românesc (n.a. a se citi ”suprafață de cea mai înaltă calitate marca Sport Arena”, ok?). Așadar, iată o conversație furată de pe grupul de whatsapp SAS 2017 (eventualele greșeli de scriere poartă vina autocorrectului – aviz vânătorilor care stau la pândă!):

 

Semnat: Roastinel Baschetboleanu

Acest material este un pamflet și trebuie tratat ca atare.

 

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.