Sezon cu suișuri și coborâșuri pentru campioana FIBA 3×3 World Tour

Ljubljana, cea mai bună echipă din lume în 2016, câștigătoarea FIBA 3×3 World Tour Final de la Abu Dhabi, a avut un sezon cu bune și cu rele până acum în 2017. Luna iulie, în care au jucat șase turnee, pe trei continente, le-a adus băieților de la Ljubljana două victorii consecutive, în finala Turului Libanului și apoi în Canada, la primul FIBA 3×3 World Tour Master, cel de la Saskatoon.

A venit însă accidentarea lui Tomo Cajic și un loc 11 în Japonia, la FIBA 3×3 World Tour Utsunomiya. Nici începutul de sezon nu a fost altfel, cu victorii în Grecia și în Malaezia, urmate apoi de o serie de șase turnee în care nu au atins faza semifinalelor.

Cei patru băieți de la Ljubljana, Jasmin Hercegovac, Ales Kunc, Blaz “The Birdman” Cresnar și Tomo Cajic au spart dominația sârbilor de la Novi Sad Al Wahda și își împart cu aceștia primele opt poziții din clasamentul mondial.

Star player: Jasmin Hercegovac

Sniperul celor de la Ljubljana și cel care face o cursă head-to-head cu Dușan Domovic Bulut pentru prima poziție în FIBA 3×3 World Tour Rankings, încearcă să își conducă din nou echipa către succes în FIBA 3×3 World Tour. Experiența acumulată în cele cinci sezoane de FIBA 3×3 World Tour, competiție pe care a câștigat-o în două rânduri, 2013 și 2016, psihicul de fier și acele aruncări din spatele semicercului, care uneori par nebunești, dar care își ating ținta exact atunci când echipa are mai multă nevoie, fac din Jasmin un candidat peren la titlul de MVP în orice competiție în care ia startul.

Participări la Raiffeisen Bank Bucharest Challenger: 2016

Cel mai bun rezultat: Locul 2 (2016)

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.