Sete de baschet! Liceenii și-au desemnat campionii la Sprite Streetball Battle

Prima ediția a Sprite Streetball Battle, cea mai cool competiție de baschet 3×3 pentru liceeni, și-a desemnat vineri seară câștigătorii, la finalul unui turneu de doua zile, care a început în Piața Universității și s-a încheiat, din cauza ploii, în Arena de Baschet.

Echipele Colegiului National Ion Luca Caragiale au dominat competiția feminină, câștigând ambele categorii de vârstă, atât la clasele IX-X, cât și la clasele XI-XII. La masculin, clasele XI-XII, cu gândul jumătate la BAC, jumătate pe terenul de baschet, s-au impus cei de la Colegiul Tehnic Anghel Saligny în timp ce echipa Colegiului Național Aurel Vlaicu a câștigat categoria mezină.

GALERIE FOTO

Purtând cu mândrie medaliile, indiferent de culoare, sub ploaia de confeti de la festivitatea de premiere, liceenii au oferit o imagine perfectă de final, în care fericirea a fost cuvântul cheie. Fiecare câștigător a plecat acasă în posesia unei console de jocuri X-Box Kinect, în timp ce ocupanții locurilor doi și trei au fost recompensați cu vouchere pentru echipament sportiv.

Spectacolul a fost la înălțime și la propriu și la figurat. Super-dunkerii Rafal Lipinski și Dimtry Krivenko, invitați speciali la Sprite Streetball Battle, au provocat o adevărată isterie în tribune cu execuțiile lor. Fanii au trăit la maximum un concursul de slam-dunk, iar polonezul Lipinski a încheiat învingător, oferindu-le la final un bonus spectatorilor, un slam-dunk pe care nu îl reușise în timpul concursului.

Atmosfera, care a semănat cu cea a meciurilor din NBA, a fost completată de trupa de majorete Dracula’s Girls, vicecampioană europeană, care a făcut multe “victime” printre băieții din teren și din tribune.

Spiritul de echipă, implicarea liceenilor în competiții sportive și promovarea unui stil de viață activ, au fost obiectivele acestei serii de evenimente. Aflată la prima ediție, Sprite Streetball Battle a adunat la start peste 300 de elevi, din 35 de licee, care au concurat de-a lungul mai multor turnee desfășurate în ultimele două luni.

 

Competiția a fost organizată de Sprite, în parteneriat cu Sport Arena, ACS Sport Promotion, Federația Sportului Școlar și Universitar și Inspectoratul Școlar al Municipiului București și a fost susțintă de Pro FM.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.