România, vicecampioană europeană la baschet 3×3!

Naționala de baschet 3×3 feminin a României a cucerit medaliile de argint la Campionatele Europene care au fost organizate la București, între 2 și 4 septembrie, la AFI Palace Cotroceni.

Gabriela Mărginean, Sonia Ursu, Anca Șipoș și Andra Haas au cedat în ultimul act al competiției în fața Ungariei, scor final 14-21. România a avansat în ultimul act după două succese superbe cu Cehia în sferturile de finală, 18-16, după prelungiri și cu Elveția în semifinale, 16-14.

Este a doua medalie consecutivă câștigată de România în competițiile continentale de baschet 3×3 după aurul cucerit de băieți în 2014. De această dată echipa masculină a României s-a oprit în sferturile de finală, cedând în fața Serbiei, 11-22 și a ocupat locul șapte în clasamentul final.

Slovenia a reușit marea surpriză în competiția masculină, câștigând medaliile de aur în fața Serbiei, o echipă alcătuită din primii patru jucători în clasamentul mondial FIBA 3×3.

Gabriela Mărginean, liderul naționalei feminine a fost aleasă în cea mai bună echipă a turneului, iar Angel Santana a cucerit medalia de argint la concursul aruncărilor de la distanță, având același număr de puncte, 11, ca medaliatul cu aur, olandezul Joey Schelvis, acesta completând traseul într-un timp mai bun.

Campionatele Europene de Baschet 3×3 se desfășoară sub egida Federației Internaționale de Baschet și sunt organizate de către Sport Arena, ACS Sport Promotion și Federația Română de Baschet cu sprijinul Direcției pentru Sport și Tineret a Municipiului București, Primăriei Municipiului București, PROEDUS și a Universității Politehnice București. Partenerii evenimentului sunt: Telekom România, AFI Palace Cotroceni, Nike, Gatorade și Wilson, sponsor global al FIBA 3×3. Powered by Kiss FM și Vice.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.