Ring de baschet: Leonard Doroftei a boxat cu mingea de baschet la turneul Sport Arena Streetball de la Ploiești. La Timișoara, sârbii au fost la putere

Idol a milioane de români, fostul campion mondial Leonard Doroftei a fost în centrul atenției și pe terenul de baschet. Prezent, în weekend la Superbet Ploiești Streetball, eveniment din cadrul circuitului național de baschet 3×3 Sport Arena Streetball găzduit de AFI Ploiești, Doroftei și-a exersat aruncările la coș, a boxat cu campionul național la baschet Vlad Negoițescu și a oferit cu dărnicie autografe tuturor copiilor prezenți. Tot sambata si duminica, la Timisoara, in celălalt eveniment Sport Arena Streetball, care a avut loc la Shopping City Timișoara, naționala de baschet 3×3 a României și-a continuat pregătirile pentru Campionatul European din luna septembrie, de la București.

Campionul a înclinat balanța spre Ploiești în 3×3 City Challenge, duelul de la distanță între orașele care găzduiesc în același week-end turnee marca Sport Arena Streetball, Ploiești s-a impus la limită în disputa cu Timișoara, scor 5-4. Pe lângă competițiile de baschet 3×3, au existat nouă probe la care cele două orașe au concurat de la distanță în 3×3 City Challenge, care au cuprins atât perioada de înscrieri (număr de echipe și jucători înscriși) cât și probe care s-au derulat pe parcursul celor două zile de competiție.

Turneul găzduit sâmbătă și duminică de AFI Ploiești a reunit 250 de jucători la toate categoriile de vârstă, într-o adevărată sărbătoare a sportului urban, în aer liber. “Este un lucru extraordinar ceea ce se întâmplă aici. Indiferent că este vorba de streetball, de box sau de orice altceva, este importat să li se ofere copiilor șansa să facă sport, sa facă mișcare, să fie cineva”, a declarat Leonard Doroftei. Acesta a fost recompensat cu o bicicletă Pegas în cadrul campaniei susținute de Sport Arena Streetball și de marca românească de biciclete, care premiază excelența românilor care ne reprezintă cu succes în orice domeniu.

Naționala feminină de baschet 3×3 a României a ales turneul de la Timișoara pentru a se pregăti pentru Campionatul European care va avea loc între 14 și 16 septembrie la București. Anca Stoenescu, Gabriela Mărginean și Gabriela Irimia au ajuns până în semifinale, unde au pierdut la mare luptă cu Serbia. Echipele din țara vecină au dominat turneul la categoriile Open, impunându-se atât la feminin cât și la masculin, acolo unde 3×3 Autokuca Sekulici a trecut în ultimul act de echipa Colegiului Național Aurel Vlaicu.

În competiția Open de la Ploiești, Rapid București s-a impus la masculin, a cincea victorie din acest sezon pentru echipa din Giulești, în timp ce la feminin a câștigat CSO Voluntari, echipă care va reprezenta România în acest week-end la un puternic turneu internațional la Praga.

Spectatorii prezenți au avut și ei doar de câștigat, fiind premiați la numeroasele concursuri din cadrul evenimentului. Doi dintre ei au plecat acasă mai bogați cu 250 de lei, câștigați la Superbet Shooting Challenge iar la concursul pentru familii, câștigătorii au obținut un week-end la Hotel Carmen oferit de TUI.

Cea mai titrată jucătoare română de baschet din toate timpurile, cu 12 titluri naționale, Anca Stoenescu, a fost premiată de asemenea de către Pegas, la Timișoara. După două decenii în care a evoluat pentru naționala de cinci la cinci, Anca va reprezenta România în această toamnă și la Campionatele Europene de Baschet 3×3.

Evenimentele de baschet 3×3, disciplină care se va afla în programul Jocurilor Olimpice de la ediția Tokyo 2020, sunt adevărate festivaluri urbane de sport unde atât jucătorii cât și spectatorii se implică activ în eveniment pentru a promova sportul în aer liber.

Superbet Ploiești Streetball  a fost organizat de AFI Ploiești în parteneriat cu Sport Arena Streetball și susținut Superbet, Cora, Artsani, World Class, Lego, Dino Park Râșnov, McDonalds, Hotel Carmen, TUI și Orange.

Raiffeisen Bank Timișoara Streetball a fost organizat de Shopping City Timișoara în parteneriat cu Sport Arena Streetball și a fost susținut de Raiffeisen Bank, Telekom Sport, Spartan, Direcția pentru Sport și Tineret a Județului Timiș și Restaurant Lloyd.

Circuitul național Sport Arena Streetball este susținut de: Nike, sport-loft.com, Gatorade, Ursus Cooler, Kiss FM, Horizon, Serioux, Ideal Board Games și Pegas.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.