Raiffeisen Bank Bucharest Challenger – Test de admitere pentru Școala Veche

După ce jucătorii care alcătuiesc echipa au acumulat, împreună și separat, suficientă experiență în competițiile internaționale, ediția 2017 a Raiffeisen Bank Bucharest Challenger reprezintă un adevărat test de admitere pentru Școala Veche. Sub tricolorul României, jucătorii de la Școala Veche au fost la un pas de semifinale și de prezența la Europene, la turneul de calificare de la Poitiers, cedând la limită, în prelungiri cu Olanda, un meci care ar putea să le ofere încredere jucătorilor noștri că se pot măsura cu adversari mult mai puternici.

Două victorii consecutive în circuitul național Sport Arena Streetball, ambele după ce au trecut de marea rivală Rahova’s Finest pot de asemenea constitui temelia pe care Școala Veche va construi la acest Challenger, după evoluțiile mai puțin reușite de la Mondialele din Franța.

Star player: Marius Ciotlăuș

Tânărul jucător român, doar 21 de ani, a fost principalul marcator al echipei la Campionatele Mondiale din Franța, cu 21 de puncte în patru meciuri și are calitățile necesare pentru a se pune singur în poziția de aruncare. Forța de pătrundere și îndemânarea, la cei 1,94 cm înălțime îi creează avantaje în duelurile cu jucători de pe aceeași poziție.

În patru dintre cele cinci ediții ale Raiffeisen Bank Bucharest Challenger, echipele românești care au ajuns cel puțin în faza semifinală au avut un numitor comun: Angel Santana. Școala Veche, alături de celelalte echipe românești din competiție vor încerca să ajungă din nou în fazele superioare ale competiției.

Pentru acest lucru, alături de Ciotlăuș, vor lupta Mihai Văcărescu, component al echipei care în 2012 a reprezentat Bucureștiul în FIBA 3×3 World Tour Madrid, Bogdan Cezar Sandu, care a fost la un pas de calificare în World Tour alături de Sălăjean Hustlers în 2013, când a cedat în finala de la Bucharest Challenger, cu Novi Sad, 9-11 și Bogdan Stăncuț, artizanul victoriei de la Tulcea Streetplay.

Participări la Raiffeisen Bank Bucharest Challenger – 2016

Cel mai bun rezultat: faza grupelor, 2016

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.