Baschet la circ! Super spectacol cu cei mai buni jucători din lume la FIBA 3×3 Europe Cup

Pentru a treia oară în istorie România va găzdui FIBA 3×3 Europe Cup – turneul final al Campionatului European de Baschet 3×3, eveniment care se va desfășura la București, în perioada 14-16 septembrie și va fi găzduit de către Circul Metropolitan.

Este pentru prima oară în istoria aceste discipline olimpice când un eveniment se desfășoară într-o arenă de circ, iar spectacolul gândit de organizatori va include o premieră și pentru sportul românesc: echipele vor fi prezentate în cadrul unor proiecții 3D pe suprafața de joc, la fel ca în NBA, liga profesionistă nord-americană.

Cele mai bune 24 de echipe din Europa (12 la feminin și 12 la masculin) își vor disputa supremația în cadrul unui eveniment care include, pe lângă meciurile de baschet, numeroase momente de entertainment. Artiști ai Circului Metropolitan, majoretele de la Dracula’s Girls precum și celebra trupă italiană de freestyle DaMove Crew vor evolua în pauzele dintre meciuri.

Spectatorii vor beneficia de distracție nu doar în arenă ci și în zona fanilor, care va fi amenajată pe holurile Circului Metropolitan din București. Zona de jocuri pe calculator și console, street food, concursuri cu premii și magazinul fanilor își așteaptă vizitatorii de toate vârstele pe parcursul celor trei zile de eveniment.

Naționalele de baschet 3×3 ale României vor lupta din nou pentru gloria europeană după ce în 2014 băieții cucereau aurul, iar în 2016 era rândul fetelor să obțină medalii, de această dată de argint. Băieții vor juca meciurile din grupă vineri, 14 septembrie, în timp ce fetele vor evolua sâmbătă 15 septembrie. Ziua de duminică este rezervată meciurilor eliminatorii.

La drum către turneul final au pornit în total 59 de echipe naționale, cumulat la masculin și feminin, din 33 de țări, care și-au obținut biletele către București în urma a trei turnee de calificare: Constanța (România), Poitiers (Franța) și Escaldes-Engordany (Andorra).

România a fost calificată din oficiu la turneul final, ca țară organizatoare, dar a participat la turneul de la Constanța. Fetele au reușit să încheie competiția fără înfrângere, în timp ce băieții au cedat cu Serbia, campioana mondială, în sferturile de finală.

Baschetul 3×3 a fost inclus în 2017 pe lista disciplinelor olimpice, urmând să debuteze la ediția Tokyo 2020 a Jocurilor Olimpice.

Campionatul European de Baschet 3×3 este organizat de Sport Arena Streetball și Federația Română de Baschet cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului, al Primăriei Municipiului București și al Primăriei Sectorului 2. Evenimentul este susținut de către Jacobs, Sport Loft, Gatorade, Ursus Cooler, Regina Maria, APAN Top Selection, Kiss FM, Red Bull, UPC România, Kaufland, Horizon, PC Coolers, Les Ateliers Nomad, CSM București, Circul Metropolitan București și Direcția pentru Sport și Tineret a Municipiului București. Partenerii globali ai evenimentului sunt Peak, Tissot și Wilson.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.