Peste 400 de elevi vor participa la a treia ediție a Constanța Streetplay 3×3 Schools Battle

A treia ediție a Constanța Streetplay 3×3 Schools Battle va debuta în acest week-end la Liceul Teoretic Ovidius. Școlile și liceele din Constanța se vor duela pe parcursul a șapte etape, urmând ca cele mai bune echipe la fiecare categorie să participe la marea finală care va fi găzduită în luna noiembrie de City Park Mall.

Peste 400 de elevi de gimnaziu și liceu sunt angrenați în această competiție, realizată cu sprijinul financiar al Primăriei Municipiului Constanța și care este inclusă în calendarul Federației Internaționale de Baschet 3×3.

Toți jucătorii vor acumula puncte în clasamentul mondial FIBA 3×3 și vor puncta de asemenea și pentru România în clasamentul pe națiuni, care este unul dintre criteriile principale de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, acolo unde baschetul 3×3 va fi prezent în premieră.

“Este un record de participare într-o competiție de baschet rezervată școlilor și liceelor, cu siguranță la nivelul municipiului Constanța și cred că și la nivel național. Continuăm astfel tradiția competițiilor de baschet 3×3, după numeroasele turnee Constanța Streetplay din ultimii ani și după turneul de calificare pentru Campionatul European pe care l-am găzduit în această vară, unul dintre cele mai importante evenimente de baschet 3×3 din România în 2018”, a precizat Andrei Talpeș, președintele Asociației Județene de Baschet Constanța, organizatorul competiției.

Peste 50 de școli și licee din Municipiul Constanța își vor trimite reprezentantele la una sau mai multe dintre cele patru categorii: gimnaziu masculin, gimnaziu feminin, liceul masculin, liceu feminin.

“Vrem să implicăm cât mai mulți elevi să facă sport, să facă mișcare și să își petreacă o parte din timpul liber alături de prieteni într-un mod sănătos și activ. De asemenea vrem să contribuim, prin punctele acumulate de participanți, la poziția României în clasamentul FIBA 3×3 pe națiuni, care contează pentru calificarea la Jocurile Olimpice”, a mai spus Andrei Talpeș.

Baschetul 3×3 este unul dintre cele mai populare sporturi urbane de echipă, în special în rândul tinerilor, iar competițiile organizate în ultimii ani în Constanța au atras mii de participanți la toate categoriile de vârstă.

Constanța Streetplay3x3 Schools Battle este un proiect organizat de către Asociația Județeană de Baschet, finanțat de către Primăria Municipiului Constanța, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Constanta, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta, Sport Arena Streetball și este susținut de către: City Park Mall, Hesperis Distrubution Group, Stirom, Radio Constanta.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.