Operațiunea Monstrul: Autohtonii au prins premiul cel mare la Superbet Tulcea Streetball

Plecați în Deltă să joace baschet 3×3, noua disciplină olimpică, băieții de la Autohtonii s-au impus la categoria Open în cadrul turneului Superbet Tulcea Streetball, aflat la cea de-a doua ediție. Evenimentul a avut loc sâmbătă și duminică în Piața Civică dar ultimele meciuri s-au jucat duminică dupa amiază în sala CSS Tulcea, din cauza ploii care s-a abătut asupra orașului dunărean.

Spectatorii au umplut micuța sală de sport la fazele finale ale competiției și nu au avut ce regreta. Cele mai bune echipe de baschet 3×3 din țară au oferit un spectacol pe măsură, cu meciuri pline de dramatism. Atât semifinalele cât și finala s-au încheiat la mai puțin de trei puncte diferență. Autohtonii au învins Leii cu 13-10 în prima semifinală, Rapid a învins echipa 90.65, practic naționala României, 21-20 iar apoi, în finală, rapidiștii au cedat în fața „autohtonilor”, 19-20.

Chiar dacă a cedat în semifinale, Amedeo Casale, component al naționalei de 3×3 a României a fost principalul marcator al turneului, cu 37 de puncte marcate în cele patru meciuri disputate, urmat îndeaproape de Adrian Guțoaia de la Autohtonii, cu 33 de puncte.

Pentru două zile, în Piața Civică din Tulcea, sunetul mingii de baschet și al muzicii care acompaniază non-stop turneele de streetball au creat atmosfera perfectă pentru participanții de toate vârstele dar și pentru spectatorii care și-au exersat abilitățile de a arunca la coș în numeroase concursuri. Câștigătorii Superbet Shooting Challenge au plecat acasă cu cecuri în valoare de 250 de lei, după ce au completat circuitul de șase aruncări.

Evenimentul a adunat la start peste 200 de jucători din toată țara și a promovat în Tulcea baschetul 3×3, noua disciplină olimpică precum și ideea de sport și mișcare în aer liber. De asemenea, cu sprijinul partenerului Pegas a fost premiată excelența, ca la fiecare dintre turneele marca Sport Arena Streetball. Dublul vicecampion național la canotaj Mihai Teliman, care încearcă să calce pe urmele idolului său, Ivan Patzaichin, a fost premiat de către Bicicletele Pegas.

Superbet Tulcea Streetplay este un eveniment marca Sport Arena Streetball, organizat în parteneriat cu Asociația Terra Semper Fidelis Perspectiva pentru Viitor, Primăria Municipiului Tulcea și Direcția pentru Sport și Tineret a Județului Tulcea. Turneul este susținut pe plan local de Stirom, Zizin, CSȘ Tulcea, Clubul Sportiv Deceneu, Alpromt, Hesperis Group, Ferma Stoian și Radio Constanța.

Circuitul național Sport Arena Streetball este susținut de Superbet, Nike, sport-loft.com, Gatorade, Ursus Cooler, Pegas, Ideal Board Games, Horizon. Powered by Kiss FM.

 

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.