“Old School” a Georgiei. Patru coloși, de peste 2 m, pun în umbră concurența la Bucharest Challenger

Tbilisi trimite și ea o “Old School” la Bucharest Challenger, care le face concurență lui Bogdan Sandu & Co, aka Școala Veche de România. Chiar dacă nu au jucat tot timpul împreună  în acest sezon, cei patru baschetbaliști care vin la București via Istanbul au un record în sezon fantastic stabilit în circuitul din țara lor:  au bifat prezențe în semifinale la absolut toate turneele la care s-au înscris, iar echipa este acum pe o serie de trei victorii consecutive – inclusiv în finala pe 2017 la 3×3, din Georgia. Richard Matiashvili are nu mai puțin de nouă turnee jucate, în timp ce Giorgi Barbakadze, cel mai selectiv dintre ei în ceea ce privește calendarul, are cinci turnee disputate.

Star player: Richard Matiashvili

Cel mai bun jucător de 3×3 al Georgiei este un adevărat Goliat pe teren. De la înălțimea celor 207 centimetri, Richard are un avantaj semnificativ la recuperarea mingilor respinse de inel sau trecute prin coș. Gabaritul său este unul impozant, însă Matiashvili este totuși ușor greoi, la 120 de kilograme. Chiar și așa, a prins ediția 2013 de Eurobasket în naționala Georgiei, la fel cum se întâmplase și în perioada junioratului. În plus, poate trimite cu ușurință mingea prin inel din spatele semicercului.

VEZI VIDEO CU RICHARD MATIASHVILI

De altfel, echipa Georgiei este una a giganților, mizând mult pe talie și forță, toți cei patru baschetbaliști depășind doi metri. Davit Barbakadze, veteranul echipei ajuns la 35 de ani, măsoară 2,03 m, Giorgi Barbakadze – 2,02 m, Richard Matiashvili – 2,07 m, iar Roman Tukvadze – 2,01 m.

La ultimele trei ediții, Georgia a fost reprezentată la Bucharest Challenger și de fiecare dată a punctat în Top 10. Asta chiar dacă mereu a fost vorba despre altă echipă, alte nume și alți jucători: în 2014 și 2015, baschetbaștii din Georgia au pătruns pe tabloul eliminatorii, în sferturi. Pentru Tbilisi Old School, aceasta este prima participare la Raiffeisen Bank Bucharest Challenger

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.