Naționalele de baschet 3×3 vor ataca din nou gloria europeană

Naționalele de baschet 3×3 ale României vor juca din nou în această vară la turneele de calificare pentru 3×3 Europe Cup (Campionatele Europene), ediția din 2017 urmând a fi găzduită de Olanda, la Amsterdam, între 7 și 9 iulie. 

Turneului final are o nouă denumire – 3×3 Europe Cup – care aliniază baschetul 3×3 la denumirile competițiilor de 5×5 și o nouă frecvență – începând cu ediția de anul trecut de la București, duelul continental va avea loc anual.

Pentru a ajunge la Amsterdam, fetele se vor duela în zilele de 24 și 25 iunie în Andorra cu Ungaria, Italia, Elveția, Germania, Andorra, Slovacia, Estonia și Turcia. Primele cinci echipe la finalul calificărilor vor obține biletele pentru turneul final.

România este vicecampioană europeană en-titre la feminin, cucerind medaliile de argint anul trecut, la București, când a cedat în finala cu Ungaria.

La masculin, băieții au părăsit competiția din 2016 în faza sferturilor de finală, învinși de Serbia și se vor deplasa în zilele de 23 și 24 iunie în Franța, la Poitiers. Acolo îi așteaptă Serbia, Olanda, Italia, Franța, Ungaria, Elveția, Turcia, Slovacia, Belgia, Croația și Danemarca. Primele șase echipe de la acest turneu se vor califica la 3×3 Europe Cup 2017.

Naționalele României vor avea șansa să se pregătească, ca în fiecare an, la turneele marca Sport Arena Streetball, care vor debuta în luna mai. Turneele marca Sport Arena Streetball au oferit anul trecut peste 90 la sută dintre punctele pe care România le-a acumulat în FIBA 3×3 Federations Rankings, oferind astfel posibilitatea naționalelor noastre să se afle printre capii de serie în cazul calificărilor sau să participe la Campionatele Mondiale.

Baschetul 3×3 are mari șanse să fie numit, în vara acestui an, printre disciplinele care vor fi incluse în programul Jocurilor Olimpice, începând cu ediția următoare, Tokyo 2020.

 

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.