Nationala feminina de baschet 3×3 s-a calificat la Campionatele Europene. Baieții vor absenta in premieră de la turneul final

Naționala feminină de baschet 3×3 a României a obținut calificarea la FIBA 3×3 Europe Cup, care va avea loc Amsterdam între 7 și 9 iulie, după ce s-a clasat pe locul patru la turneul de calificare din Andorra, care s-a jucat în zilele de 24 și 25 iunie. În calificările de la Poitiers, naționala masculin s-a clasat pe locul 7 și va absenta, în premieră, de la turneul final.

Pornite din postura de cap de serie numărul șapte la turneul din Andorra, fetele au ajuns în semifinalele competiției, unde au pierdut la mare luptă cu Elveția, scor 12-14, după prelungiri. Meciul decisiv pentru calificarea la Campionatele Europene a fost cel din sferturi, cu Estonia, câștigat de fetele noastre cu 16-10. Anca Șipoș, Sonia Ursu, Andra Haas și Dora Ardelean au făcut parte din lotul formației tricolore, primele trei fiind medaliate cu argint la ediția de anul trecut a europenelor.

În calificările de la Poitiers, Franța, naționala masculină a fost la un pas de o victorie istorică în fața proaspetei vicecampioane mondiale, Olanda, cedând la mare luptă în sferturile de finală, 20-21, după prelungiri. Intrați apoi în meciurile de clasament pentru calificare, Mihai Văcărescu, Bogdan Sandu, Cezar Bărăgău și Marius Ciotlăuș au pierdut meciul cu Turcia fără drept de apel, 8-21.

România va absenta în premieră de la un turneul final al Campionatelor Europene, competiția masculină, după ce a găzduit primele două ediții. În 2014, băieții cucereau titlul continental, iar anul trecut atingeau faza sferturilor de finală, fiind eliminați de Serbia, vicecampioană la acea ediție și recent câștigătoare a celui de-al treilea titlu mondial.

 

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.