Naționala de 3×3 la turație maximă: Fetele au dominat la Superbet Satu Mare Streetball. La Suceava, Athletic Constanța s-a impus la masculin după o finală incandescentă

Aflată în plină perioadă de pregătire pentru Campionatul Mondial de la Amsterdam, naționala de baschet 3×3 a României a dominat turneul feminin la Superbet Satu Mare Streetball. Ancuța Stoenescu a fost desemnată cea mai bună jucătoare a turneului și a fost premiată de către Tissot – official timekeeper al evenimentelor Sport Arena Streetball.

Orașul din nord-vestul țării a găzduit în premieră o etapă din circuitul național de baschet 3×3 Sport Arena Streetball Tour, evenimentul având loc la Shopping City Satu Mare.

La Castorii Suceava Streetball, câștigătoarea Cupei României la baschet 3×3, Athletic Constanța a câștigat competiția masculină, după trei meciuri de foc în sferturile de finală, semifinale și finală, fiecare dintre ele câștigate la diferențe de maxim trei puncte.

Constănțenii au mers până la capăt și încasat un cec în valoare de 4500 de lei, deși au avut destul peripeții pe drumul spre Suceava, cauzate de furtunile care au lovit România în week-end.

În ciuda vremii, baschetul 3×3 a fost rege în week-end atât la Suceava, în parcarea Iulius Mall, cât și la Satu Mare, cele două evenimente marca Sport Arena Streetball adunând la start în total peste 500 de jucători.

La Superbet Satu Mare Streetball competiția masculină a oferit o finală sută la sută sârbească, Olimp Belgrad impunându-se în fața celor de la 3×3 Armaggedon, 21-13. Jucătorii de la Olimp, participanți în circuitul mondial FIBA 3×3 World Tour, sunt la al doilea turneu consecutiv în România, după ce acum două săptămâni, la Timișoara, au cedat la limită în finală în fața celor de la Bucharest 3×3.

Marko Petrovic a fost MVP-ul categoriei Open Masculin la Satu Mare, în timp ce la Suceava, onorurile pentru cei mai buni jucători, precum și ceasurile Tissot oferite de importatorul și distribuitorul Albini Prassa le-au revenit lui Cezar Bărăgău, de la Athletic Constanța și Dariei Flisc, de la Power Rangers.

La rândul spectatorii au participat activ la eveniment, iar cei mai îndemânatici dintre ei au plecat acasă mai bogați cu 250 de lei, la concursul Superbet Lucky Shot, organizat la Satu Mare.

Circuitul național de baschet 3×3 Sport Arena Streetball continuă cu etapele din Sibiu (14-15 iunie), Cluj și Galați (22-23 iunie), urmând ca în 29-30 iunie Constanța să găzduiască turneul de calificare pentru FIBA 3×3 Europe Cup – campionatul european care va avea loc în acest an la Debrecen, după ce anul trecut a fost găzduit la București.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.