Nationala de 3×3 a Romaniei, locul doi in turneul de pregatire de la Baku

Nationala de baschet 3×3 a Romaniei s-a clasat pe locul al doilea in turneul de pregatire de la Baku, oras care va gazdui in luna iunie Jocurile Olimpice Europene. Tricolorii au pierdut in finala in fata nationalei Serbiei, scor final 21-18. 

Romania a jucat in formula Angel Santana, Bogdan Popescu, Vasile Stefan si Cristian Craciun.Ultimul l-a inlocuit pe Catalin Vlaicu, care in aceasta perioada a jucat Final Four-ul Eurochallenge cu echipa sa de club Energia Rovinari, alaturi de care a reusit o peformanta extraordinara pentru baschetul romanesc prin cucerirea medaliilor de bronz.

La turneul de la Baku, care a prefatat competitia ce se va desfasura in cadrul Jocurilor Olimpice Europene, au participat echipe din Azerbaijan, Georgia, Ukraina, Serbia si Romania.

Tricolorii si-au castigat toate meciurile din grupa, trecand apoi in drumul catre finala de doua echipe ale tarii gazda, 21-11 in sferturile de finala cu Ulduz si 16-11 in semifinale cu Gala Baku.

Apoi, la fel ca si la FIBA 3×3 All Stars in decembrie, la Doha, sarbii de la Novi Sad s-au dovedit mult prea puternici, impunandu-se cu 21-18. Din echipa Serbiei au lipsit doi dintre cei mai buni jucatori, liderul mondial Dejan Majstorovic si Dusan Domovic Bulut.

 

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.