Mukubu e Boss-ul Belgiei, care vine la București cu un campion mondial la U18

Naționala Belgiei participă pentru a doua oară la turneul final al Campionatului European de baschet 3×3. Fără jucători cu evoluții constante în circuitul 3×3 și punctând cu un singur sportiv în Top 200 mondial, dar la categoria U23, Belgia începe întrecerea din postura de unui outsider capabil de a răsturna ierarhii, având în vedere faptul că, anul trecut, a obținut o puțin așteptată victorie la CM U18.

Într-o echipă în care experiența predomină, liderul echipei este veteranul Wen Boss Mukubu, un jucător belgian de origine congoleză care, din postura de extremă, a avut un aport decisiv în calificarea naționalei de 5×5 la ediția 2015 a Eurobasket.

Cele mai mari speranțe se leagă însă de Vincent Peeters, un atlet în plină ascensiune, campion mondial U18 cu naționala de 3×3 a Belgiei, la Chengdu, în China, în 2017. Nominalizat în echipa Mondialului, Peeters este școlit în Statele Unite, visează la NBA și este adeptul filosofiei conform căreia atacul agresiv este decisiv în baschetul 3×3, la fel ca și eficiența de la aruncările libere, spunând totodată că talia nu este deloc principalul atu în jocul modern al streetball-ului, ci mai degrabă relațiile cu coechipierii. Peeters a fost, în ultimii ani, component de bază al naționalelor de juniori ale Belgiei la turneele finale de baschet în cinci.

Cel mai bun jucător în clasamentul individual: Ayoub Nouhi, locul 142 la U23 – jucător care a contribuit la calificarea echipei la acest Euro, jucând turneul de la Poitiers acolo unde, cu o clasare pe locul 4, belgienii și-au asigurat prezența la București

Rezultate la CE de baschet 3×3: locul 6, în 2014

 Jucători: Wen Boss Mukubu (35 ani, 1,98 m), Vincent Peeters (19 ani, 1,95 m), Randy Oveneke (32 ani, 2,01 m), Stephane Moris (32 ani, 2,06 m)

Grupa D, alături de Rusia și Polonia

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.