Franța își aduce starurile la CE: întâlnire spectaculoasă cu Țarul, Dom’ Gentil, The Undertaker și fiul unui campion la fotbal

Naționala Franței ajunge la București cu o echipă de staruri care impresionează prin joc, victorii mari și stil – mai mult decât prin clasament, motivată de ideea de a obține o primă medalie europeană, într-un sport în care mizele au crescut exponențial.

Format la Strasbourg, Dom ‘Mister Nice’ Gentil, mezinul echipei, este genul de jucător cu lipici la public, cu apariție spectaculoasă – datorită frizurii rasta, calități atletice fantastice, un spirit războinic care poate trage în sus întreaga echipă și o implicare totală în fiecare duel. Provine dintr-o familie în care sportul este la mare preț, fratele său, Pascal, fiind dublu medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice în concursul de taekwondo. Ajuns alături de doi dintre colegii care îl însoțesc la București pe treapta a treia a podiumului la ediția 2017 a Campionatului Mondial de baschet 3×3 desfășurat la Nantes, într-un oraș drag lui, Dominique Gentil nu se sfiește să recunoacă, deschis, că interesul său pentru baschetul 3×3 a crescut odată cu includerea acestuia pe rosterul olimpic, pentru 2020.

Prim-plan-ul camerelor, în scurtele pauze, poposește adesea și asupra lui Charles Bronchard, un tip cu un look unic, cu o barbă marcă înregistrată ușor neîngrijită, poreclit “The Undertaker”. Un excelent jucător de echipă și pasator, căpitanul Bronchard a fost baller-ul numărul unu în Franța în 2016. Atunci, mărturisea că a avut emoții de nedescris în momentul în care a obținut prima calificare la Europene, sub privirile copilului său. Bronchard recunoaște că îi plac duelurile dure pe teren, nu se dă niciodată deoparte de la o luptă bărbătească, a învățat de la tatăl său că munca este cel mai prețios lucru și, pasionat de wrestling și de arte marțiale, spune despre terenul de 3×3 că “este cușca mea”.

Anthony Christophe, fiul unui fotbalist de top al Franței între 1970 și 1990, Didier Christophe, campion cu AS Monaco în 1982, este actualul număr unu în 3×3-ul din Haxagon și un playmaker reputut, după o carieră stufoasă în baschetul cinci la cinci francez.

Angelo Tsagarakis este poreclit ‘Tsar’ și este un lider. Fost #1 între Les Bleus, în 2015, francezul cu origini elene a debutat pe scena 3×3-ului în 2014, fiind unul dintre primele staruri mondiale ale acestei noi discipline olimpice, aplaudat pentru spectaculozitatea jocului său total.

Cel mai bun jucător în clasamentul individual: Anthony Christoph – locul 164

Rezultate la CE de baschet 3×3: locul 10 – 2016, locul 5 – 2017

Jucători: Dominique Gentil (30 ani, 1,97 m), Charles Bronchard (35 ani, 2,00 m), Anthony Christophe (35 ani, 1,90 m), Angelo Tsagarakis (34 ani, 1,90 m)

Grupa B, alături de Slovenia (campioana europeană din 2016) și Elveția

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.