‘Epic Jam’, nu ‘Space Jam’. Excursie de 11 ore spre București pentru Mister D, Buddha, Aquito și El Capitano

Nenad Karanovic este Mister D. , Nikola Budic este Buddha, Nebojsa Kilijan este Aquito și eu, Vaso Aleksic, sunt El Capitano”. Împreună: Epic Jam. Echipa de pe locul doi la Nike 3×3 Challenge, rendez-vous-ul care a marcat începutul sezonului 2017 de 3 la 3, a revenit în România după două săptămâni, pentru startul Sport Arena Streetball Tour.

Băieții din Serbia nu s-au gândit la celebrul film a cărui acțiune SF, ludică, se desfășoară în jurul terenului de baschet, ‘Space Jam‘. Nu. “El Capitano” și ai lui nu s-au inspirat din pelicula cu Michael Jordan și Bugs Bunny. “Ne-am dorit pur și simplu să avem un nume diferit de al celorlalți. Cred că este un nume care ne reprezintă și redă caracterul nostru, ca echipă. Suntem o echipă de miștocari, dar atunci când suntem pe teren încercăm să fim serioși, să fim profesioniști și vrem ca singurele lucruri epice să fie fazele. În rest, suntem glumeți”, explică Vaso. Adică “El Capitano”.

Jucăm weekend de weekend baschet trei la trei și, de regulă, jucăm în afara Serbiei. Este a doua noastră vizită la București, săptămâna trecută am jucat în Bosnia și săptămâna următoare mergem tot în Bosnia, dar într-un alt oraș. Toți suntem foști jucători profesioniști de baschet cinci la cinci, retrași, iar acum suntem o echipă profesionistă de 3 la 3. Jucam împreună cinci la cinci, ne știm de mai bine de zece ani. Am început acest proiect anul trecut, când ne-am spus – ‘hai să facem o echipă’” Câți ani au sârbii retrași? În ordinea “numerelor de pe tricou” (n. sic!) 21, 22, 24 și 31.

Au venit la Raiffeisen Politehnica Streetball, de la Belgrad la București, cu mașina. “A fost un drum de 11 ore”. Au dormit și vor dormi în mașină, pentru că păstrează niște cash pentru „o petrecere după concurs”. El Capitano ne povestește: “De regulă, facem deplasările cu avionul, dar la turneul ăsta am decis să venim cu mașina, să vedem și cum arată România, cu ocazia asta. Am venit data trecută cu avionul. Ne-a plăcut ce am văzut, lumea este drăguță. Am făcut mici opriri pe drum, din oraș în oraș. A fost ca o mică excursie”. Forțați la un start indoor de ploaia tomnatică de afară, pusă pe șotii în luna lui mai, Epic Jam a tranșat în doar șase minute “războiul sârbo-turc” cu “El Turco”, o echipă mai puțin inspirată și în alegerea numelui, și sub panou. Scorul, net: 21-8. Li s-a întâmplat la fel și tuturor echipelor care au dat piept cu Epicii din Belgrad în grupele de la Nike 3×3 Challenge. E stilul Epic.

Sârbii, Epicii, au doar cuvinte de laudă despre turneele marca Sport Arena Streetball pe care acum le descoperă, având în vedere că echipa este înființată anul trecut. “Ne place aici. Este un super turneu, ne place atmosfera”. Chiar dacă România a câștigat primul titlu european și, pe rând, Angel Santana și Cătălin Vlaicu au fost “number one”, dominația impusă de Dusan Bulut și de Novi Sad rămâne pe retină. “Serbia este numărul unu în baschetul 3×3, și cum mereu obiectivul tău este să fii echipa numărul unu în Serbia, suntem foarte competitivi”, mai spune “El Capitano”, care a început baschetul la 12 ani, ca și colegii lui.

Dacă la debutul sezonului de 3×3 sârbii au fost imbatabili, iar “Școala Veche” promitea revanșa în sezon, Raiffeisen Bank Politehnica Streetball este prima oportunitate pentru cele mai tari echipe din România să riposteze în lupta pentru premiul în bani, pentru punctele din clasamentul FIBA World Rankings și pentru șansa de a merge la finala de sezon, care va pune la bătaie bilete pentru FIBA 3×3 World Tour Debrecen.  “Echipele românești sunt foarte bune, abia așteptăm să ne duelăm duminică în meciuri bune, inclusiv cu Santana, despre care știm că a fost un foarte bun jucător”.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.