Dublă pentru Alba Iulia și premieră pentru UNEFS la Universitarele de baschet 3×3

Universitatea “1 Decembrie 1918” Alba Iulia s-a impus pentru al doilea an consecutiv în Campionatul Național Universitar de baschet 3×3, al cărui turneu final a avut loc vineri și sâmbătă în Agronomia din București. La masculin, competiția a fost câștigată de UNEFS București.

Marta Fodor, Alina Chivu, Bianca Voica și Dora Ardelean, fetele din echipa de aur a universității din Alba Iulia, vor reprezenta România la Jocurile Europene Universitare de la Rjeka, Croația, în cadrul turneului de baschet 3×3. Anul trecut, la Campionatele Europene Universitare, echipa din Alba Iulia a cucerit medaliile de argint, cea mai importantă performanță a baschetul 3×3 din România, după titlul European cucerit în 2014 la seniori.

Alba Iulia a avut un singur meci dificil de-a lungul competiției, în semifinale, când au învins cu 13-11 echipa UNEFS București. Ardelencele au trecut apoi fără probleme în finală de Universitatea de Vest din Timișoara, scor final 21-9.

 

La masculin, Universitatea de Educație Fizică și Sport din București a învins la limită, după o finală dramatică, scor 21-20, Universitatea de Petrol și Gaze din Ploiești. Cezar Baragău, Raoul Olariu, Alin Olaru și Vlad Lazăr și-au câștigat la rândul lor dreptul de a lupta pentru tricolor la competiția din Croația, care va avea loc între 12 și 25 iulie.

Competiția marca Sport Arena Streetball a fost organizată cu sprijinul Federației Sportului Școlar și Universitar, Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București și a Clubului Sportiv Agronomia și a fost susținută de Raiffeisen Bank, Gatorade și Ursus Cooler.

 

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.