Don Poly vine din orașul zeilor la Bucharest Challenger și debutează la acest nivel al 3×3-ului

Grecia trimite în premieră o echipă la Bucharest Challenger: din orașul zeilor ajung în Piața Universității trei greci și un sârb!

Petros Melissaratos, Nikos Tsiokos și Thanasis Chanias-Pantazis, locurile 5, 6 și 7 în clasamentul jucătorilor de 3×3 din Grecia, au disputat toate cele patru turnee pe 2017 alături de sârbul Alexander Stevovic, aflat sub contract în campionatul elen de baschet 5×5. Athens Don Poly vine la București după o prezență la etapa de World Tour de la Praga (locul 12) și trei finiș-uri pe podium din tot atâtea concursuri în Grecia.

Key player: Petros Melissaratos

Aflat în lotul U20 al Greciei, la Campionatul European din 2012, cu evoluții bune până în sferturile tabloului, pivotul de 2,06 metri și 24 de ani este numărul unu în echipă și campion al eșalonului secund din baschetul 5 la 5 din Grecia în 2017, alături de Panionios Atena. Panionios are o ascensiune fulminantă în ultimele două sezoane: după ce a câștigat eșalonul 3 grecesc în 2016, a reușit în primul an de la promovare să câștige eșalonul 2, asigurându-și astfel prezența în prima ligă pentru sezonul 2017/2018, alături de greii Panathinaikos, Aris, POAK și AEK.

Melissaratos bate la porțile baschetului mare, iar din 2016 s-a implicat cu aceeași pasiune în 3×3, ca și în 5×5.

Athens Don Poly speră la un debut de vis în Piața Universității, la prima prezență pe tabloul unui concurs de nivel Challenger.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.