Debut furtunos la Wizz Air Sport Arena Streetball 2013

Sezonul al noualea de la Wizz Air Sport Arena Streetball 2013 a debutat în weekendul tocmai încheiat pe terenurile din Universitatea Politehnică București. Primul turneu s-a încheiat duminică seară, dupa trei zile de baschet la foc continuu.

Peste 700 de jucători, cu vârste cuprinse între 12 și 52 de ani, au participat și peste 2.500 de spectatori s-au aflat în tribune de vineri până duminică, chiar dacă vremea capricioasă ne-a obligat să ne refugiem în sală în două dintre cele trei zile ale competiției. 

Pe teren însă furtuna a venit din partea celor de la Ironie Fină care au defilat către victorie la categoria masculin +18 ani. Dani Popescu, Hristu Șapera, Cătălin Vlaicu și Cătălin Bordei au înregistrat de-a lungul celor nouă partide jucate o diferență medie de 9,5 puncte. Cel mai dificil meci pentru cei de la Ironie Fină a fost semifinala cu Choco Locco, încheiată 18-12, însă nici aici nu s-a pus vreun moment problema învingătoarei.

Cele mai încinse meciuri și la propriu și la figurat au fost la categoria masculin +35 ani, acolo unde, printre participanți s-a numărat și fostul conducător al naționalei României, Paul Helcioiu, care a încheiat competiția pe locul al treilea cu echipa sa Puriii. Helcioiu, unul dintre cei mai buni conducători de joc din România în ultimii 20 de ani, care s-a retras din baschetul profesionist acum trei sezoane, și-a readus aminte la Wizz Air Sport Arena Streetball de meciurile de altădată.

Bob’s Squad Leii n-a avut rival la categoria veteranilor, Bogdan Amăriucai, Radu Horea, Mihai Iosif și Ionuț Fogoroș încheind turneul fără înfrângere și marcând 108 puncte în cele șase meciuri jucate.

Iată lista completă a premianților la Wizz Air Sport Arena Streetball 2013 – Turneul 1:

Feminin -14: White Ninja

Masculin -14: Pastila dementa

Feminin -18 ani: Queens

Masculin -18 ani: Bombardier

Feminin +18 ani: Still Us

Masculin +18 ani: Ironie fina

Masculin +35 ani: Bob’s Squad

Feminin +35 ani: Shooting Stars

Câștigător 3 point shootout: Tudor Boruz

Câștigător Skills Challenge: Bogdan Amăriucăi

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.