CM 3×3: Nationalele Romaniei, intre primele opt din lume!

Ambele echipe nationale ale Romaniei, atat cea masculina, cat si cea feminina, au incheiat Campionatele Mondiale de la Moscova in faza sferturilor de finala, depasindu-si performantele obtinute acum doi ani, la editia de la Atena. 

Angel Santana, Bogdan Popescu, Catalin Vlaicu si Vasile Stefan au fost la un pas de o semifinala istorica, cedand in sferturile de finala contra campioanei mondiale en-titre, Serbia.

Dupa un meci interzis nu numai cardiacilor dar si persoanelor care nu vor sa aiba probleme cu inima, Serbia a invins Romania dupa prelungiri. La finalul celor 10 minute regulamentare scorul a fost egal 20-20, iar prima echipa care marca doua puncte, se califica in semifinala.

Dupa ce fiecare echipa a marcat cate un punct, pentru 21-21, Angel Santana a reusit o patrundere spectaculoasa, si cu adversarul direct in spate a lansat aruncarea. Mingea s-a invartit de doua ori pe inel insa a refuzat sa intre, iar sarbii au marcat la posesia imediat urmatoare ajungand in semifinale.

Dupa spectaculoasa victorie cu Spania din optimile de finala, 16-12, in care au lasat totul pe teren, Cristina Bigica, Flori Diaconu, Anca Sipos si Andra Haas nu au mai avut resurse pentru a pune probleme puternicei echipe a Rusiei, care a dominat atat la interior cat si de la semicerc pentru un succes lejer, 21-8.

Atat baietii cat si fetele au realizat performante mai bune fata de prima editie a Mondialelor de 3×3, cea de la Atena, din 2012. Atunci baietii au fost eliminati in optimi, iar fetele nu au depasit faza grupelor.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.