Cea mai bună marcatoare străină din istoria LNB conduce atacul Serbiei contra României, în Grupa C la FIBA 3×3 Europe Cup

Naționalele Serbiei nu au excelat până acum la Campionatul European. Chiar și supercvartetul care domină 3×3-ul mondial, la masculin, al lui Bulut, Majstorović, Savić și Ždero, a câștigat o singură medalie continentală (2016), deși la Mondiale zbârnâie de trei ani, fiind de neînvins. Naționala feminină – în prezent locul 30 în FIBA Federation Ranking – a fost departe de Top 3-ul continental, reușind doar două victorii în două participări la FIBA 3×3 Europe Cup.

Cvartetul Serbiei și-a făcut în acest an încălzirea pentru Europene la Timișoara, câștigând în ultimul weekend din iulie Raiffeisen Bank Timișoara Streetball, exact în formula în care va evolua și la Circul Metropolitan București, în perioada 14-16 septembrie.

Principalul pericol sub panou vine de la înalta Jefimija Karakasevic. La 1,91 m, Jefimija își va domina fizic toate rivalele din grupă, având în vedere faptul că naționala României nu are nicio jucătoare de peste 1,85 m, iar între olandeze se remarcă doar Jill Bettonvil – la 1,87 m. Karakasevic a evoluat trei ani în Liga Națională de Baschet a României, la Timișoara și, apoi, doi ani la ICIM Arad, acolo unde a îmbrăcat tricoul galben-albastru alături de sora sa mai mică, Jovana.

Veterana cvartetului Serbiei este o altă jucătoare cu legături importante în baschetul mioritic. Adusă în România de echipa Timișoarei, în urmă cu șapte ani, pe vremea în care Liga Națională avea 16 echipe, Biljana Pesovic a ajuns să scrie istorie în campionatul românesc de baschet feminin, devenind cea mai bună marcatoare străină din toate timpurile. Cariera a purtato pe Biljana Pesovic de la Timișoara la Brașov — transferată în 2015, de Olimpia. “Peso” a înscris peste 1000 de puncte în trei ani, câștigându-și definitiv locul în inimile fanilor. Pesovic a primit și banderola de căpitan la Brașov, echipă care, cu un buget limitat, a reușit să termine pe 3 sezonul trecut în LNB. Potrivit mărturisirilor sale pentru Monitorul Expres, Biljana joacă și mult fotbal și a adunat și foarte multe tatuaje de-a lungul anilor, majoritatea fiind dedicate membrilor familiei.

Într-o Grupă C care aduce la start două dintre medaliatele ultimelor două ediții de Campionat European, misiunea Serbiei este una complicată.

Rezultate la CE de baschet 3×3: locul 7 – 2016, locul 8 – 2017

 Jucătoare: Jefimija Karakasevic (29 ani, 1,91 m), Mirjana Beronja (32 ani, 1,70 m), Marina Markovic (26 ani, 1,84 m) și Biljana Pesovic (35 ani, 1,80 m)

Grupa C, alături de Olanda (#8 FIBA Federation Ranking) și România (#12 FIBA Federation Ranking)

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.