Canada și Winnipeg mizează pe experiență la Bucharest Challenger

Winnipeg vine la Bucharest Challenger din postura de finalistă a circuitului național 3×3 Canada Quest și după un loc 12 în etapa de World Tour de la Saskatoon, câștigată de Ljubljana. Totuși, echipa  este una ușor diferită față de cea care făcea deplasarea la Saskatoon, experimentații Darcy Coss (34 ani) și Graham Bodnar (36 de ani) alăturându-li-se lui Wyatt Anders și O’Neal Gordon, în locul lui Matthew Koenig (jucător spectaculos, înscris într-un program special de antrenament pentru îmbunătățirea detentei și a dunk-urilor) și a lui Jelane Pryce.

Interesant este că Bodnar și Coss au fost adverarii lui Wyatt Anders în finala turneului de casă al echipei Winnipeg, în rândurile cvartetului Longshot. Winnipeg a câștigat însă finala.

Key player: Wyatt Anders

Jucător de Top 10 în 3×3-ul canadian, Wyatt Anders este o extremă de 2 metri și 2 centimetri care, deja, la 26 de ani, a făcut pasul și către o carieră de profesor și antrenor de baschet. Inspirat de modul în care un antrenor secund și-a pus amprenta asupra dezvoltării sale, ajutându-l separat pe băiatul care nu prindea postul de titular în echipă să crească din punct de vedere al jocului, Wyatt și-a propus să facă același lucru pentru alți copii. În 2015, la universitatea canadiană ale cărei cursuri le urma, a fost jucătorul cu cele mai multe recuperări reușite în sezon.

Wyatt este mezinul unei echipe foarte experimentate, cu jucători de 34, 36 și 37 de ani. Începând cu 2014, el a dat start la modul cel mai serios carierei în 3×3-ul mondial, devenind un jucător de bază al uneia dintre cele trei echipe tradiționale care reprezintă Canada la nivel de FIBA World Tour.

Winnipeg revine la București, după aventura de anul trecut, fiind, alături de Clearwater (SUA), una dintre cele două reprezentante ale continentului nord-american la Challenger-ul care se dispută în weekend, în Piața Universității.

Precedentele prezențe la Raiffeisen Bank Bucharest Challenger:  2016

Cel mai bun rezultat: locul 5 – 2016

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.