Campion mondial și fiu al unei legende NBA, Canyon Barry vine la Raiffeisen Bank Bucharest Challenger 2019

Raiffeisen Bank Bucharest Challenger 2019 se va desfășura în capitala României pe 10 și 11 august anul curent. Este un eveniment de mare amploare, ce atrage o serie de jucători consacrați în baschetul 3×3. Evenimentul este organizat de Sport Arena Streetball și se anunță extrem de interesant.

Unul dintre oamenii care vor contribui din plin la spectacol este americanul Canyon Barry. Campion mondial în exercițiu cu Team USA, fiul legendarului Rick Barry va juca pentru Colorado City în cadrul competiției găzduite la ParkLake Shopping Center.

Prezența acestui jucător la București este de notorietate nu doar prin prisma faptului că este fiul unui jucător colosal pentru NBA. Canyon Barry este un jucător care a descoperit recent baschetul 3×3 și pare hotărât să ajute Statele Unite ale Americii să instaureze o dominație similar baschetului 5×5.

Născut pe 7 ianuarie 1994, Canyon este jucător de baschet profesionist. Măsoară 1,98 metri, s-a născut în Fort Wayne, Indiana și domiciliază în Colorado Springs, statul Colorado. Este fiul lui Rick Barry și are cinci frați – Scooter, Brent, Jon, Drew și Shannon. De altfel, Brent și Jon au jucat la rândul lor în NBA.

Absolvent al universității Florida în 2017, pentru a cărei echipă de baschet a jucat în sezonul 2016/17, după ce a petrecut trei ani la College of Charleston, Canoyn are deja două sezoane în baschetul profesionist. El are o medie de 12.3 puncte pe meci în cei patru ani petrecuți în NCAA. De notat că din punct de vedere academic, Canyon a studiat ingineria nucleară. În plus, a studiat muzica, fiind un excelent mânuitor al pianului și chitării.

În vara anului 2017 a evoluat în NBA Summer League pentru New York Knicks, iar în vara acestui an a jucat pentru Minnesota Timberwolves. Primul său angajament a fost în Finlanda, alături de Salon Vilpas Vikings. Ulterior, pe parcursul sezonului 2017/18, Barry s-a transferat în Cehia, pentru Brno. În ultimul sezon a evoluat pentru Iowa Wolves. A bifat 42 apariții în stagiunea 2018/19 și a fost titularizat de 24 ori, având 10.1 puncte, 4.0 recuperări și 1.5 pase decisive în 272 minute pe partidă. A avut un procentaj de 84% la linia de pedeapsă.

Acest aspect iese în evidență în jocul lui Canyon Barry. El este unul dintre puținii jucători de baschet în epoca modernă care apelează la așa numitul „granny style” atunci când execută aruncări libere. Este vorba despre lansarea mingii spre coș de la brâu, procedeu pe care tatăl său, legendarul Rick – unul dintre primii jucători de baschet cu statut de superstar – l-a utilizat de-a lungul întregii sale cariere.

De altfel, Canyon Barry a avut un procentaj de 88% la linia de pedeapsă în ultimul sezon din NCAA. Mai mult, el a stabilit un record absolut în istoria lui Florida Gators, fiind jucătorul cu cele mai multe aruncări libere marcate consecutiv (fără să rateze). Recordul său este de 42 libere consecutive.

Printre distincțiile obținute în baschet, Canyon se mândrește cu trofeul Academic All-American of the Year, respectiv cea mai bună rezervă a conferinței SEC. Ambele distincții le-a obținut în sezonul 2016/17.

Cel mai important rezultat obținut de Canyon în baschetul 3×3 s-a consemnat în acest an. El a ajutat Team USA să câștigat titlul mondial în această disciplină, performanță obținută la Amsterdam, în luna iunie anul curent, primul trofeu obținut de americani în competițiile masculine.

Va fi cel de-al 5-lea eveniment 3×3 la care Barry participă în acest an. El a jucat în luna mai la Red Bull USA Basketball 3×3 Nationals, unde echipa sa a pierdut patru meciuri din tot atâtea disputate. Apoi, a jucat la Quest ANB3x3 – Road to WT, în Brazilia, unde a fost semifinalist. Același rezultat l-a obținut în luna iunie, la Big 12 TSF International Tournament, de la Voiron, Franța, turneu la care a participat cu câteva zile înaintea Campionatului Mondial de la Amsterdam.

În capitala Olandei, Canyon Barry a făcut echipă cu Damon Huffman, Kareem Maddox și Robbie Hummel. Team USA a avut un parcurs excepțional în cel mai important eveniment al anului în baschetul 3×3 destinat echipelor naționale. Americanii au obținut victorii pe linie, șapte la număr, incluzând succese importante precum cele cu Serbia, Olanda, Slovenia și Letonia.

Articole de Adi Micinic (24secunde.ro)

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.