Blockbuster la Raiffeisen Bank Iași Streetball: Coșuri incredibile, reveniri spectaculoase, surprize de proporții și multă adrenalină în turneul de la Palas Iași

Week-end nebun la Raiffeisen Bank Palas Iași Streetball, turneul care a oferit o sumedenie de răsturnări spectaculoase de situație, inclusiv mai multe reprize de ploaie.

Băieții de la BC Athletic Constanța au trăit periculos atât în faza grupelor, acolo unde s-au calificat de pe primul loc după un 21-20 cu CSM Focșani, dar mai ale în optimile de finală și în sferturile de finală. După un 19-17 în optimi cu CSM București a urma probabil cea mai nebună partidă a turneului, cu CSU Pitești în sferturile de finală.

Și se pare că Zeul Neptun s-a înțeles cu Zeul Baschetului. Conduși cu șapte puncte, constănțenii au reușit o revenire absolut incredibilă, împingând meciul în prelungiri cu o reușită de două puncte semnată Cezar Bărăgău. Apoi, după ce piteștenii au marcat primul punct în overtime, a venit rândul lui Alexandru Liță să iasă la rampă cu o dublă care a închis meciul.

Liță a fost de altfel desemnat și cel mai bun jucător al turneului de la Iași la categoria Open Masculin, fiind premiat cu un ceas Tissot 3×3 de către Albini Prassa, importator și distribuitor în România al mărcii elvețiene de ceasuri.

Aceeași distincție i-a fost acordată, la categoria Open Feminin, Soniei Ursu care a reușit o performanță remarcabilă în finală, când a marcat nu mai puțin de 17 puncte din totalul celor 21 reușite de echipa sa, Știința București. Știința a trecut în finală de Agro Squad cu 21-17, după un alt meci spectaculos. Ursu a dominat copios turneul cu un total de 56 de puncte marcate în cinci meciuri, dintre care 34 reușite din spatele semicercului!

O mare surpriză s-a înregistrat în concursul aruncărilor de la distanță, unde campionul ultimelor trei ediții, Vizi Șandor a fost învins în finală de Vasyl Fedoriak, din Ucraina. Finala a fost de asemenea nebună. Andrei Gheorghe a reușit în ultimul act 11 puncte, Șandor a plusat cu 12 puncte, în timp ce ucrainianul de la echipa Che, cu 11 puncte deja în buzunar, a transformat un moneyball și a încheiat cu un total de 13 puncte.

Premiul de apreciere pe care Sport Arena Streetball îl oferă la fiecare eveniment în parteneriat cu Tissot, un ceas oferit de importatorul și distribuitorul Albini Prassa a fost oferit judokanului ieșean Vlad Simionescu, campion european în 2015 și participant la Jocurile Olimpice de la Londra 2012.

Trupa de majorete Dracula’s Girls nu au lipsit nici în acest an de la turneul ieșean, încântând publicul cu spectaculoase momente coregrafice.

Peste 300 de jucători au participat în week-end la Raiffeisen Bank Palas Iași Streetball, unul dintre cele mai mari turnee ca număr de participanți din acest sezon al circuitului național de baschet 3×3 Sport Arena Streetball.

Raiffeisen Bank Iași Streetball este un turneu marca Sport Arena Streetball, organizat în colaborare cu Sport a la Iași și susținut de Raiffeisen Bank – naming partner, Mastercard, Nike, Volvo, Karcher, Reciclador, Palas Iași – elite partners, Tissot – official timekeeper, Horizon, Serioux, Gatorade, Douglas, Ideal Board Games, Klarwin, Centrul Municipal de Colectare Iași, Ecomold, Primăria Iași, Auchan, Club Viper, Preventis și Club Pilates – event partners. Powered by Kiss FM.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.