BIG 3 va debuta în iunie, în Brooklyn

BIG 3, liga de baschet 3×3 organizată în SUA de celebrul rapper Ice Cube și care va include foști jucători din NBA, va debuta la data de 25 iunie, la Barclays Center, în Brooklyn, New York.

Anunțul a fost făcut chiar de Ice Cube, pe site-ul oficial al competiției. “Istoria baschetului în New York nu are rival, de la baschetul de stradă la cel profesionist. Aici s-au născut legende și nu cred că există un loc mai bun pentru a deschide sezonul”, a pus Ice Cube.

Legende ale NBA alături de alți jucători notabili care au evoluat în ligă se vor afla pe parchet. Printre aceștia, Allen Iverson, Chauncey Billups, Jermaine O’Neal, Kenyon Martin, Rashard Lewis, Mike Bibby, Ricky Davis, Al Harrington, Stephen Jackson, Corey Maggette, Bonzi Wells sau Jason Williams.

Iverson va avea rol de antrenor-jucător, iar printre cei care vor fi responsabili de pe margine de evoluția echipelor se vor mai număra Clyde Drexler, Rick Barry, George Gervin sau Gary Payton.

Potrivit unor informații de pe site-urile din SUA, deja s-au conturat nuclee de echipă. Fiecare formație va avea doi co-căpitani, deja desemnați și va putea să își aleagă alți trei jucători, în urma unui draft care va avea loc în luna aprilie.

Billups și Jackson vor evolua împreună pentru Killer 3’s, Kenyon Martin va fi alături de Al Harrington în echipa Trilogy iar foștii coechipieri de la Orlando Magic, Rashard Lewis și Jason Williams vor fi staruri în echipa 3 Headed Monsters.

Printre jucătorii care și-au anunțat disponibilitatea pentru draft se numără: Brian Scalabrine, Latrell Sprewell, Larry Hughes, Kenny Anderson, Eddie Robinson, Mahmoud Abdul-Rauf sau J.R. Rider.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.