BIG 3 de România. Bucharest Legends se iau la trântă cu granzii 3×3-ului mondial

Sunt jucători care au reprezentat baschetul românesc timp de două decenii, la cel mai înalt nivel, fie că vorbim de echipa națională sau de echipe de club. Virgil Stănescu, cel mai reprezentativ jucător al baschetului românesc de după 1989, cu sezoane bune în cele mai puternice campionate din Europa și fost căpitan al echipei naționale pentru două decenii. Paul Helcioiu, câștigător al FIBA Eurochallenge Cup în 2005 cu Asesoft Ploiești și de asemenea tricolor de bază ani de-a rândul. Mihai Paul, multiplu campion național, căpitan al echipei Steaua CSM EximBank în ultimii ani. Celor trei li s-a alăturat un tânăr jucător, doar 23 de ani, Alin Zaharie, din Timișoara, care s-a remarcat la Timișoara Streetball, turneu din cadrul circuitului național de baschet 3×3 Sport Arena Streetball și care evoluează pentru BCM Pitești in Liga Nationala.

Star player: Virgil Stănescu

E greu sa faci o prezentare în doar câteva cuvine unui jucător exponențial pentru baschetul românesc. Rezumându-ne doar la baschetul 3×3, Stănescu a fost un apropiat al fenomenului Sport Arena Streetball încă de la începuturi. Iar atunci când cariera profesionistă s-a apropiat de sfârșit a găsit în baschetul 3×3 un nou mod de a-și demonstra spiritul de competiție. In 2015 trecut s-a oprit in semifinale la Raiffeisen Bank Bucharest Challenger alături de echipa Make-A-Wish și cu siguranță țintește un loc mai bun la ediția din acest an.

Chiar dacă nu au mai participat în această formula la Raiffeisen Bank Bucharest Challenger, iar Mihai Paul este chiar debutant în competițiile de baschet 3×3 FIBA Endorsed, background-ul baschetbalistic al jucătorilor și experiența lor îi vor ajuta în disputele care se anunță extrem de tari. Vor avea parte însă de o grupă de foc, cu Novi Sad Al Wahda, campionii mondiali și echipa numărului 1 mondial Dușan Bulut, cu francezii de la Ballistik și cu rușii de la Piter.

Dacă americanii au început să umple sălile pe timpul verii urmărind legende ale NBA în BIG3 liga de 3×3 lansată de rapperul Ice Cube și de Allen Iverson, cu siguranță merită să veniți în Piața Universității să îi urmăriți pe cei trei legendari jucători români.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.