3×3 City Challenge: Duel Cluj-Napoca vs. Iași în circuitul național de baschet 3×3 Sport Arena Streetball

Circuitul național de baschet 3×3 Sport Arena Streetball programează în acest week-end, 9-10 iunie, prima “dublă” din acest sezon, două turnee, în două orașe diferite. Conceptul 3×3 City Challenge va opune în această primă rundă Cluj Napoca și Iași.

Peste 500 de jucători vor juca baschet 3×3, noua disciplină olimpică, în același timp la Raiffeisen Bank Cluj Napoca Streetball by Regina Maria, turneu ce se va va disputa la Iulius Mall, respectiv la Raiffeisen Bank Palas Iași Streetball, care se va ține pe platoul de la Palas Mall, din fața Palatului Culturii.

Înscrierile s-au încheiat în mai puțin de două zile în ambele orașe, însă tabloul de 50 de echipe admise a fost completat mai repede în Iași, care și-a adjudecat astfel o primă bătălie în 3×3 City Challenge. Duelul va continua de-a lungul week-end-ului când nu doar jucătorii, dar și spectatorii își vor susține orașul prin prezența activă la acest eveniment care promovează un stil de viață sănătos prin practicarea sportului în aer liber.

Vor fi concursuri cu premii, muzică non-stop, activități pentru toată familia și peste 200 de meciuri de baschet în ambele orașe, cu echipe la toate categoriile de vârstă, de la Baby (sub 10 ani) până la Veterani (peste 35 de ani).

La Cluj va fi o adevărată reuniune a starurilor din baschetul feminin la categoria Open cu echipe tradiționale precum U Cluj, SCM Timișoara, Sfântu Gheorghe, ICIM Arad, Olimpia Brașov, CSM Satu Mare sau CSU Alba Iulia. Favorită pleacă însă Știința București, care a reunit fetele din echipa națională a României de 3×3: cu Gabriela Mărginean și Ancuța Stoenescu, Dora Ardelean și Kilin Tunde.

În schimb la Iași vine cea mai in formă echipă din circuitul național, Rapid București, care are la activ o victorie la Nike 3×3 Challenge și o finală la Galați Streetball. Rapidiștii, cu Bogdan Cezar Sandu, Alin Spahiu, Cătălin Bordei și campionul european Cătălin Vlaicu vor avea parte de adversari redutabili, pe lângă favoriții locali de la Poli Studs Iași, fiind prezente în competiție și două echipe din Republica Moldova, dar și două echipe care au în componență jucători francezi.

Criteriile pentru 3×3 City Challenge sunt:

Probă Cluj Napoca Iași
Iute de mână – în ce oraș s-a atins mai repede numărul limită de echipe
Viitorul 3×3 – în ce oraș s-au înscris mai mulți jucători sub 18 ani 16 echipe 28 echipe
3×3 Kings and Queens – în ce oraș s-au înscris mai mulți jucători la categoriile Open 35 echipe 22 echipe
Shooting Challenge – un reprezentant din fiecare oraș – duel într-un concurs de aruncări
Șarpele – în ce oraș se adună mai mulți participanți la concursul de final
Quiz Test – set de cinci întrebări despre orașul tău – duel de la distanță între doi localnici
Fotografia zilei – duel între două imagini, care oraș adună mai multe like-uri
Faza zilei – duel între două faze spectaculoase, care oraș adună mai multe like-uri
Turneul meu, orașul meu – duel între două imagini de ansamblu cu locul de desfășurare al turneului, care oraș aduna mai multe like-uri

 

Raiffeisen Bank Palas Iași Streetball este organizat de Sport a la Iași în parteneriat cu Sport Arena Streetball și este susținut pe plan local de: Kaufland, Conduent, Palas Iași, Primăria Municipiului Iași, Consiliul Județean Iași, Centrul Municipal de Colectare Iași, Ecomold, Klarwin, Club Viper.

Raiffeisen Bank Cluj Napoca Streetball este organizat de către Sport Arena Streetball, în parteneriat cu Iulius Mall și este susținut de către Regina Maria – Rețeaua privată de sănătate.

Partenerii circuitului national Sport Arena Streetball Tour sunt: Raiffeisen Bank, Nike, sport-loft.com, Gatorade, Ursus, Fitbit, Kiss FM, Horizon, Pegas, Ideal Board Games.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.